A rászorulókon akart segíteni, ráküldték a rendőröket

Egy kaposvári lakos mindent megtesz a helyi fedél nélküliek megsegítéséért, de ezt többen nem nézik jó szemmel.

2021. június 23., 23:47

Szerző:

Pintér Judit már több mint 5 éve segíti a kaposvári rászorulókat általa készített ételadományokkal, de a járvány alatt kézfertőtlenítőket és maszkokat is osztott nekik, írja a Népszava.

A kaposvári hölgy önzetlen segítségét nem mindenki nézi jó szemmel, szomszédja feljelentette, az önkormányzati jegyző pedig a közegészségügyi előírások betartása, az ételosztás engedélykötelessége miatt figyelmeztette. A közterület-felügyelők többször is elzavarták a rászorulókat a belvárosi parkból ,– ahol az ételosztás történik –, mondván, elrontják a város látképét. Pintér Judit elmondása rendőrök is sokszor jöttek ellenőrizni az utóbbi időben arra hivatkozva, hogy bejelentést kaptak „balhézásról”.

„Felírtak a rendőrök, hiába magyaráztam, hogy én itt lakom! Miután kiderült, tényleg ott lakom, engem békén hagytak, de a fedél nélkülieket elzavarták. Kérdeztem, miért kell elmenniük, erre azt mondták, ez az utasítás, a belvárosból el kell tűnniük a hajléktalanoknak!”

– mesélte. Hozzátette: a közterület-felügyelők elmondták neki, hogy utasítást kaptak a város jegyzőjétől a hajléktalanok elzavarására.

A lap megkereste Csillag Gábort, Kaposvár jegyzőjét és megkérdezte, „kaptak-e utasítást a közterület-felügyelők, hogy küldjék el a belvárosból a fedél nélkülieket, miért zavarja az önkormányzatot Pintér Judit tevékenysége, tudnak-e megoldást javasolni a problémára”, de az eddig nem válaszolt.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI