A Momentum politikusait szidalmazta és lökdöste egy idős hölgy Budafokon

Egy idős hölgy szidalmazta és meglökdöste a Momentum politikusait pultozás közben szerdán – derül ki a párt közleményéből.

2022. július 28., 18:39

Szerző:

Kapitány Alexandra, a Momentum budafoki önkormányzatiképviselő-jelöltje Facebookon tett közzé egy posztot, amelyben felidézte a történteket. Elmondása szerint válszatókat fogadtak egy kisbolt mellett szerdán, amikor egy idős hölgy odalépett hozzájuk, és szidalmazni, üvölteni kezdett velük.

Havasi Gábor fővárosi képviselő odalépett a hölgyhöz és megkértem, hogy fejezze be a rendzavarást, de a hölgy ehelyett meglökte a képviselőt és folytatta a kibalását. A politikusok ekkor döntöttek úgy, hogy rendőrt hívnak, közben az idős hölgy elment bevásárolni. Visszafele tovább folytatta a szidalmazást, majd a rendőrök kiérkezése előtt hazament.

„Mire a rendőrök kiérkeztek, a hölgy már nem volt ott – de mivel egy közeli házba ment be, könnyen megtalálták. Miután a rendőrök eljöttek tőle, a kapuból kiabálva folytatta a szidalmazást felénk” – írta Kapitány Alexandra.

Végül nem tettek feljelentést az ügyben, de Kapitány hozzátette, hogy szívesen találkozna a hölggyel egy mediációs eljáráson.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.