Mészáros Lőrinc szakemberei már az oktatásban is feltűntek

Ha elég jól tanulsz, még állást is ajánlhatnak a Mészáros Csoport vállalataiban.

2021. augusztus 27., 14:35

Szerző:

Stratégiai megállapodást kötött a Mészáros Csoport a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel – írja a Telex a Mészáros Csoport tájékoztatása alapján. A megállapodások célja a cégcsoport szerint „a kutatásfejlesztésen túl a közös termékfejlesztésen át történő gyakorlati képzés biztosítása, valamint a doktori képzés támogatása, megnyitva ezzel a hallgatók számára a sikeres karrierutat.”

A stratégiai megállapodást Mészáros Lőrinc lánya, dr. Mészáros Beatrix írta alá a Mészáros Alapítvány éves konferenciáján. A cégcsoport együtt fog működni az egyetemek doktori képzéseivel, a kutatások folytatásához pedig szakmai támogatást nyújt majd. A Mészáros Csoport szakemberei az oktatási folyamatokba is be lesznek vonva, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemekkel. A gyakornoki idő alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára a Tanítsuk Magyarországért Program és a Mészáros Alapítvány programja ösztöndíjat biztosít, valamint a cégcsoport hosszútávú munkalehetőséget is kínálhat. Az ösztöndíjban részesülő diákoknak évente egyszer részt kell venniük egy a Mészáros Alapítvány által szervezett komplex programon, ahol beszámolnak az adott évi tevékenységükről és tanulmányaikról. Az ösztöndíjasoknak emellett év végén egy tanulmányt is be kell adniuk.

(Kiemelt kép: Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője, Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora és Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora (b-j) együttműködési megállapodást ír alá a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben 2021. augusztus 27-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.