A csengeri örökösnő köszöni, inkább maradna svájci börtönben

2018. május 14., 07:18

Szerző:

Nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz a csengeri örökösnő néven elhíresült csaló, aki Kósa Lajost is átverte, így a normál rend szerint járnak el az ügyében – mondta el a Blikknek Helmeczy László, Szabó Gáborné ügyvédje. Ez jó ideig, akár hatvan napig iseltarthat.

Szabóné évekig kért kölcsön kisebb-nagyobb összegeket mesés, 1300 milliárd forintos örökségére hivatkozva, az összesn százmilliónál is többet. A pénzt nem adta meg.

Miután egy feljelentés miatt nyomozás indult, a rendőrség szerette volna kihallgatni az asszonyt, ő azonban még az idézések kézhez vétele előtt távozott Magyarországról. Svájcba utazott, azt mondta, azért, hogy meggyorsítsa az örökség átutalását. Ő ugyanakkor nyilatkozott olyat is, hogy menedéket kér Svájcban, mert itthon fél.

Miután a harmadik idézésre sem jelent meg a rendőrségen, körözést, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene, április végén pedig civil ruhás nyomozók letartóztatták Svájcban.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.