A kormánynak bejött a gurulturul - újabb milliókat kap a szervező cég

Az NKA jól meg is támogatta a projektet.

2022. január 5., 10:05

Szerző:

Újabb megrendelést kapott az augusztus 20-i államalapítási ünnepen a guruló Szent István szoborral emlékezeteset alkotó TulipánTündér Film & Event Productions Kft. a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA), derül ki egy az ünnepek között megjelent közleményéből. A megrendelés egy Petőfi-musical elkészítéséről szól, amelyre 130 millió forintot kapott a cég.

Mindezt a Petőfi-emlékév keretén belül az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumától kapták, amit Demeter Szilárd miniszteri biztos vezet. A nyertesek listáját böngészve a K-Monitor bukkant rá a december 29-i bejelentésben a TulipánTündér nevére, amely egy Most vagy soha című zenés színházi produkciót hozhat össze, írja a Telex.

A díjazottak között van emellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnökének népfőiskolája is, amely 90 milliót kapott A költő visszatér című Kárpát-medencei programsorozatra.

(Kiemelt kép: Szent Istvánt ábrázoló installáció az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.