A kormánynak bejött a gurulturul - újabb milliókat kap a szervező cég

Az NKA jól meg is támogatta a projektet.

2022. január 5., 10:05

Szerző:

Újabb megrendelést kapott az augusztus 20-i államalapítási ünnepen a guruló Szent István szoborral emlékezeteset alkotó TulipánTündér Film & Event Productions Kft. a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA), derül ki egy az ünnepek között megjelent közleményéből. A megrendelés egy Petőfi-musical elkészítéséről szól, amelyre 130 millió forintot kapott a cég.

Mindezt a Petőfi-emlékév keretén belül az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumától kapták, amit Demeter Szilárd miniszteri biztos vezet. A nyertesek listáját böngészve a K-Monitor bukkant rá a december 29-i bejelentésben a TulipánTündér nevére, amely egy Most vagy soha című zenés színházi produkciót hozhat össze, írja a Telex.

A díjazottak között van emellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnökének népfőiskolája is, amely 90 milliót kapott A költő visszatér című Kárpát-medencei programsorozatra.

(Kiemelt kép: Szent Istvánt ábrázoló installáció az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).