Végre egy egészséges őrület terjed: a pink matcha tea

A pink matcha bohókás rózsaszín színét a sárkánygyümölcspor és a macha tea összekeverése adja. Nagyon egészséges ital, ráadásul fogyaszt és tele van vitaminnal, antioxidánssal.

2024. augusztus 14., 15:33

Szerző:

Egy ideje újabb őrület terjed a népszerű videómegosztó oldalakon: a „pink matcha” készítése és fogyasztásának népszerűsítése – számol be róla a Házipatika. Könnyen el is készíthető otthon, matcha tea és sárkánygyümölcspor összekeverésével, az eredmény pedig éppen olyan finom, mint amilyen egészséges, ígéri a lap.

Így készül a pink matcha tea

A matcha a japánok által évszázadok óta fogyasztott tea, melynek fogyasztása egyre népszerűbb az elmúlt évtizedek alatt a világ számos részén. A növény termesztése és a feldolgozási folyamat során alkalmazott módszerek miatt rengeteg klorofillt és tápanyagot tartalmaz, így születik végül az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag végeredmény: egy élénkzöld színű por, melyet teaként lehet fogyasztani.

A sárkánygyümölcs adja a pink matcha élénk rózsaszínét. A vitaminokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs Ázsiából származik. A benne lévő apró fekete magok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amely akár hangulatjavítóként, akár a szív egészségének megőrzőjeként is hasznos lehet a szervezet számára. Ezen túl a sárkánygyümölcs az alábbi gyógyhatásokkal is rendelkezik: erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, rákmegelőző hatású, a bőrünk és a hajunk egészségét elősegíti.

@owkaayche melbourne viral pink matcha 📍Raya on little collins 💚💗 #fyp #foryou #foryoupage #australia #fypシ #melbourne #matcha ♬ sonido original - Lyzzy Monge

Milyen íze van a rózsaszínű matcha teának?


A zöld matcha tea alapvetően földes ízű, de hozzáadott cukorral vagy valamelyik cukoralternatívával édesíthető. A sárkánygyümölcspor is földes ízű, de frissítő, trópusi jegyekkel egészül ki az egzotikus gyümölcs természetes ízei miatt, amelyek körtére vagy kivire emlékeztetnek. Ám a matcha teát akár zöld, akár rózsaszínű formában fogyasztjuk, nem árt óvatosnak lenni és a túlzásoktól tartózkodni a koffeintartalom miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)