Íme a tökéletes csokis muffin receptje: a karácsonyi bulikon imádni fogják
Ezt a csokis muffint ki kell próbálni.
Ha még nem döntötte el, milyen desszerttel szeretné kínálni a vendégeit karácsonykor, akkor most adunk egy szuper ötletet. A csokis muffin mindig jó választás, de az alaprecept most kiegészül néhány különleges összetevővel, amiknek hála a tészta még finomabb és omlósabb lesz. Az elkészítése iszonyatosan egyszerű, a siker pedig garantált.
Hozzávalók a tésztához kb. 12 adag:
- 125 gramm liszt
- 40 gramm kakaópor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- egy csipet só
- 200 gramm cukor
- 120 ml író
- 120 ml kávé
- 1 tojás
- 80 ml növényi olaj
Hozzávalók a krémhez:
- 115 gramm vaj
- 40 gramm kakaópor
- 220 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1-2 evőkanál tejszín
- csipet só
Elkészítés
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Egy külön tálban pedig keverje össze a többi hozzávalót (író, kávé, vaníliakivonat, tojás és olaj). Ha ez megvan, akkor vegyítse a két keveréket és alaposan keverje össze. Ezután a massza mehet a muffinformákba, majd tegye a sütőbe 180-20 percre, nagyjából 175 fokon. Fontos, a sütőt melegítse elő. Miután elkészültek a muffinok hagyja őket kihűlni, eközben készítse el a krémet. Ehhez először olvassza fel a vajat, majd adja hozzá a kakaóport. Keverés közben fokozatosan adja hozzá először a porcukrot, majd a vaníliakivonatot. Mikor kész, töltse habzsákba és díszítse a krémmel a muffinokat.
Videón az elkészítés:
(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)