Letartóztatták a többméteres deszkával fenyegetőző Blahai Lámát

A rendőrség közlése szerint a feltételezett elkövetőt, a józsefvárosi rendőrök péntek hajnalban fogták el és a kerületi rendőrkapitányságon előállították.

2022. június 17., 11:11

Szerző:

Elérkezett a blahai láma trilógiának a befejező epizódja: a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága péntek hajnalban elfogta a blahai lámát.

A nyomozók a 36 éves M. Dénest felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

A hamar híressé vált blahai lámáról készült első videó, ami a Reddit r/Hungary-re került fel, ahol az látható, hogy egy férfi egy többméteres deszkával üldöz a VIII. kerületi Kiss József utcában egy másik férfit, miközben azt üvölti felé, hogy

„Állj meg! Állj meg köcsög!”

Az abszolút szürreális esetről nem derült ki a háttértörténete, viszont pár napra rá előkerült a videó folytatása, ahol a blahai láma utolérte az üldözöttjét. A második videóból sem derült ki a konfliktus indítéka. A két fél hangosan vitatkozik, viszont azt már majdnem lehetetlen kivenni, hogy miről vitatkozhattak. Egy biztos: a Blahai Láma trilógia lezárult.

@reinkout Második felvonás a másik ablakból #blahailama ♬ eredeti hang - Reinkout

Frissítés

A Józsefváros Újság megkérdezte a BRFK-t, hogy mi is történt a két férfi között, de válaszukban csak azt közölték, hogy korábban konfliktus volt a két férfi között, amit a blahai láma léccel igyekezett ezt megtorolni. Továbbá hozzátették, hogy 

A lécet nem sikerült lefoglalni.

(Kiemelt kép forrása: Fotó: @reinkout, Tiktok)