Anyázás helyett: Bringás- és autósbarát videókat adott ki a Magyar Kerékpárosklub

Hogyan bringázz? címmel oktatóvideókat forgatott a Magyar Kerékpárosklub. Biciklis és autós szemszögből is megmutatják, hogyan érdemes a városban bringázni, mire kell figyelni.

2021. április 28., 14:16

Szerző:

„Rengetegen szeretnének kerékpárra váltani, hogy elkerüljék a fertőzéseket, egészségesen, gyorsan, szabadon, a környezetet védve és parkolóhelyek keresésével többet nem vesződve mehessenek munkába, intézzék ügyeiket, vagy kikapcsolódjanak. Sokan pedig autót vezetve szeretnének jobban vigyázni a kerékpárral közlekedőkre. Nekik szól a Magyar Kerékpárosklub új videósorozata, amiben autós és bringás szereplőink, valamint oktatónk kerékpározással kapcsolatos tévhiteket oszlatnak, mindennapos élethelyzetek bringás megoldásához adnak tanácsokat, felhívják a figyelmet a legfontosabb szabályokra és tippeket adnak az autós – bringás – gyalogos együttműködéshez” – írta a Magyar Kerékpáros Klub a honlapján.  

Nincsen autós és bringás

A videósorozat pikantériája, hogy nemcsak bringás szemszögből mutatja be a tipikus közlekedési szituációkat, hanem autós szemszögből is. Az egyik videóban például az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre, hogyan bringázzunk a mindennapokban, és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve.

A sorozatban szó van tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, bemutatják mindennapos élethelyzetek megoldását kerékpáron. 

A videók abban segítenek, hogy bárki magabiztosan bringázhasson egyedül vagy a családdal, a munkahelyre vagy a szabadidejében, vásárolni vagy ügyeket intézni. De azt is megmutatják, autóból miként vigyázhatunk a védtelenebb közlekedőkre.

A sorozat megtekinthető a Bringázz a Munkába Facebook-oldalán és itt, a Magyar Kerékpárosklub Youtube-csatornáján vagy honlapján.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.