Mutatjuk, így lesz tökéletes az Air Fryerben sütött palacsinta
Az Air Fryerben palacsintát is lehet sütni.
Az elmúlt években óriási népszerűségnek örvendenek az Air Fryer készülékek, ugyanis használatukkal jelentősen lerövidült a konyhában töltött idő. Ezekben a gépekben ráadásul számtalan ételt el lehet készíteni, egyebek között a palacsintát is. Máris mutatjuk, hogy érdemes csinálni.
Tökéletes palacsinta
Az Air Fryerben készülő palacsinta receptjét egy Tiktok felhasználó osztotta meg az oldalán, a videó tanúsága szerint pedig a recept nagyon egyszerű. Először is természetesen el kell készíteni a palacsinta tésztát (amerikai palacsintáról lesz szó), ehhez a hozzávalók a következők:
- 1 evőkanál olvasztott sótlan vaj
- 200 gramm liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 250 ml tej
- 2 evőkanál porcukor
Így kell csinálni
Miután a tészta kész, el lehet kezdeni adagolni az Air Fryer kosarába, de nem ám akárhogy! A művelethez kelleni fog speciális, Air Fryerben is használható sütőpapír. A videón jól látszik, hogy a sütőpapír rétegek közé kerül egy adag tészta. Az adagolás befejezéseként legfelülre is tészta kerül, így mehet be készülékbe. A felvételen egyértelműen az látszik, hogy a palacsinták tökéletesen megsültek, ám a kommentszekcióban már ennél vegyesebbek a vélemények, de azért sokan adtak hangot annak, hogy ez a sütési mód bizony működik. Az egyik hozzászóló például azt írta:
Mindig így csinálom és annyira jó
200 fokra érdemes tenni az Air Fryert
A videó feltöltője egyébként azt javasolja, hogy a sütéshez 200 fokot válasszunk, a palacsintákat pedig mintegy 5 percig süssük. Az egyik kommentelő egyébként azt javasolta, hogy a sütőpapírt érdemes lehet megkenni egy kis vajjal, így kevesebb lesz annak az esélye, hogy a tészta letapad.
Íme a videó:
Sima sütőpapírt ne
Ahogyan azt lapunk is megírta az Air Fryerbe nem szabad sima sütőpapírt tenni. Ha ugyanis sütőpapírt tesz a kosárba, akkor azzal akadályozhatja a légáramlást. Ez azért baj, mert pontosan a forró levegő biztosítja azt, hogy az étel jól átsüljön és finom, ropogós legyen. A sütőpapír miatt viszont a levegő nem tud megfelelően keringeni az étel körül, így az itt-ott akár nyers is maradhat. A sütőpapíros megoldás pedig már csak azért sem ajánlott, mert alapvetően tűzveszélyes. A papír az erős légáramlás miatt érintkezhet a fűtőelemmel, így fennáll annak a kockázata, hogy kigyullad. Amint azt fentebb említettük, kimondottan az Air Fryer készülékekhez készült sütőpapírt lehet csak használni. További részletek ebben a cikkünkben.
(Forrás: GoodHomes, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)