Mutatjuk, így lesz tökéletes az Air Fryerben sütött palacsinta

Az Air Fryerben palacsintát is lehet sütni. 

2024. november 18., 12:59

Szerző:

Az elmúlt években óriási népszerűségnek örvendenek az Air Fryer készülékek, ugyanis használatukkal jelentősen lerövidült a konyhában töltött idő. Ezekben a gépekben ráadásul számtalan ételt el lehet készíteni, egyebek között a palacsintát is. Máris mutatjuk, hogy érdemes csinálni. 

Tökéletes palacsinta

Az Air Fryerben készülő palacsinta receptjét egy Tiktok felhasználó osztotta meg az oldalán, a videó tanúsága szerint pedig a recept nagyon egyszerű. Először is természetesen el kell készíteni a palacsinta tésztát (amerikai palacsintáról lesz szó), ehhez a hozzávalók a következők: 

  • 1 evőkanál olvasztott sótlan vaj 
  • 200 gramm liszt 
  • 1 tk sütőpor 
  • 1 tojás 
  • 250 ml tej 
  • 2 evőkanál porcukor 

Így kell csinálni 

Miután a tészta kész, el lehet kezdeni adagolni az Air Fryer kosarába, de nem ám akárhogy! A művelethez kelleni fog speciális, Air Fryerben is használható sütőpapír. A videón jól látszik, hogy a sütőpapír rétegek közé kerül egy adag tészta. Az adagolás befejezéseként legfelülre is tészta kerül, így mehet be készülékbe. A felvételen egyértelműen az látszik, hogy a palacsinták tökéletesen megsültek, ám a kommentszekcióban már ennél vegyesebbek a vélemények, de azért sokan adtak hangot annak, hogy ez a sütési mód bizony működik. Az egyik hozzászóló például azt írta: 

Mindig így csinálom és annyira jó

200 fokra érdemes tenni az Air Fryert

A videó feltöltője egyébként azt javasolja, hogy a sütéshez 200 fokot válasszunk, a palacsintákat pedig mintegy 5 percig süssük. Az egyik kommentelő egyébként azt javasolta, hogy a sütőpapírt érdemes lehet megkenni egy kis vajjal, így kevesebb lesz annak az esélye, hogy a tészta letapad. 

Íme a videó: 

 

Sima sütőpapírt ne 

Ahogyan azt lapunk is megírta az Air Fryerbe nem szabad sima sütőpapírt tenni. Ha ugyanis sütőpapírt tesz a kosárba, akkor azzal akadályozhatja a légáramlást. Ez azért baj, mert pontosan a forró levegő biztosítja azt, hogy az étel jól átsüljön és finom, ropogós legyen. A sütőpapír miatt viszont a levegő nem tud megfelelően keringeni az étel körül, így az itt-ott akár nyers is maradhat. A sütőpapíros megoldás pedig már csak azért sem ajánlott, mert alapvetően tűzveszélyes. A papír az erős légáramlás miatt érintkezhet a fűtőelemmel, így fennáll annak a kockázata, hogy kigyullad. Amint azt fentebb említettük, kimondottan az Air Fryer készülékekhez készült sütőpapírt lehet csak használni. További részletek ebben a cikkünkben. 

(Forrás: GoodHomes, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)

 

A bejgli mára összeforrt a karácsonnyal, az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékévé vált. De a sütemény amilyen finom, az elkészítése annyi bosszúságot okozhat, főleg ha szétreped. A következőkben azonban megmutatjuk, hogyan kerülhető el a probléma!