Új vakcina kerülhet a piacra

Belejött a vakcinagyártásba a Pfizer és a BioNTech – elárulták a részleteket is. 

2022. január 6., 13:54

Szerző:

Újabb mRNS vakcinát fejleszt a Pfizer és a BioNTech, ezúttal az övsömör ellen – írja a Bloomberg nyomán az Egészségkalaúz.

A Pfizer-BioNTech annyira belejött a közös projektekbe, hogy most egy újabb mRNS vakcinát fejlesztenek közösen. A különbség csak az, hogy

az új oltóanyag most nem a koronavírus ellen, hanem az övsömör ellen készül.

A sokak életét megkeserítő betegség elleni vakcinát 2022 második felében tesztelhetik embereken és – mint írja a cikk – a technológia használatáért 225 millió dollárt fizet a Pfizer a BioNTechnek.

Maga, az övsömör elleni vakcina egyébként nem újdonság, a Shingrix névre keresztelt oltás már jóval ezelőtt megjelent, azonban a Pfizer-BioNTech fejlesztésétől egy jóval hatásosabb, kevesebb mellékhatással rendelkező megoldást vár az orvoslás.

(Kiemelt kép: Delpharm francia gyógyszeripari alvállalkozó cég által 2021. április 7-én készített fotón a Pfizer/BioNTech fiolái láthatók. Fotó: Delpharm / AFP) 

Tegnap 18:53

Sikeresen elindult útjára kedden Kína újabb űrmissziója, a Sencsou-15. Háromfős legénysége a Tienkung (Mennyei palota) nevű kínai űrállomáson tartózkodó űrhajósokat fogja leváltani – jelentette a CCTV kínai állami média.