Magyar fejlesztésű videojátékban állhatunk bosszút Trianonért

Mindenkinek kötelező darab lesz, aki már gondolt arra, hogy megbosszulná Trianont.

2022. november 22., 17:29

Szerző:

Magyar fejlesztésű videojáték készül Revans néven, aminek célja, hogy megbosszuljuk Trianont. Az FPS játéknak még nincsen megjelenési dátum a Steam-en, de az IGN-nek a játék fejlesztője elmondta, hogy 5-6 éve készül a projekttel, és ha minden jól megy, még idén karácsonykor megjelenik.

A játék leírásában a fejlesztő ezzel a szöveggel vezeti fel játékát: „Elvették országod 2/3-át, s azóta is tűkön ülve várják a maradék rész halálának napját. De már megint félreismertek. Pedig csak azt teszed, amit minden normális ember tenne ebben az esetben. Úgy hívják: + REVANS +”

Zombik nem, de szellemek lesznek benne

A részletesebb leírásban kiderül, hogy egy erdélyi várban játszódik, amiben nincsenek zombik, de „sötétedés után szellemekkel könnyen össze lehet futni.” De nem kell aggódni, mert a szellemek ellen lehet fokhagymát használni.

A fejlesztő emellett a fegyverek alakítását is ígéri, amivel azokra fel lehet szerelni távcsövet, hangtopmítót, vagy szuronyt. Továbbá segítségül lehet hívni „őseinket” a revanshoz, akiknek különböző parancsokat adhatunk ki. Egy ilyen „ősünk igénybe vétele” látszik is a játék előzetesében, ahogy egy páncélos, pajzsos lovag teljesíti a parancsunkat.

Az videóból láthatjuk, hogy a helyszín, valamint az ellenfelek is változatosak lesznek: nem csak katonák ellen, hanem lovagok ellen is kell majd küzdenünk, de egy lávamező felett is kell majd ugrálni a játék főhősével. Hogy kik az ellenfelek pontosan, az nem derül ki, ugyanis a játék leírásában kiemelte a fejlesztő, hogy „Ebben a játékban nincsenek sem tengelyhatalmak, sem szövetségesek.”

Azt nem tudni, hogy a játék megjelenik-e konzolokra, de PC-n minimum rendszerkövetelményként egy Intel i5-öt, 8GB RAMot, videókártyának egy Nvidia GTX 660-at és 1 GB szabad tárhelyet kér.

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

 

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.