Bosszantó hiba lépett fel a Messengernél, javítás helyett új funkciót kap

Egyre többeknél lép fel a Messenger legújabb hibája, amire egyelőre nincs magyarázat.

2024. június 13., 18:11

Szerző:

Ismét sokakat érintő probléma alakult ki a népszerű csevegőalkalmazás, a Messenger működése során – hívta fel a figyelmet a 24.hu

Az elmúlt hónapokban többféle hibával is találkozhattak a felhasználók, ezek egyike kifejezetten sok bosszúságot okozott. A felhasználók egy részénél a chatablakokban eltűntek az elküldött üzenetek, csak a beszélgetőpartnerek válaszai és reakciói jelentek meg. Ugyanakkor a másik oldalon ugyanez a jelenség volt tapasztalható, tehát mindenki csak a kapott üzeneteket látta, az általa elküldötteket nem.

Egyeseknél még mindig fennáll ez a probléma, bár jellemzően a mobilapplikációt nem érinti, a böngészős verziót, az asztali gépeket és a laptopokat viszont annál inkább.

A Meta egyelőre nem tájékoztatott arról, mikorra tervezi a hiba kijavítását, ami nemcsak a kétfős, hanem a csoportos beszélgetésekben is jelentkezett, és azóta is megnehezíti a kommunikációt egyesek számára.

Azt viszont bejelentette a techóriás, hogy újabb funkcióval bővül az alkalmazás.

A Messenger ismét frissül

A TechCrunch értesüléseit a Meta is megerősítette, így most már biztos, hogy világszerte minden felhasználó számára bevezetik a „Communities” (Közösségek) funkciót, ami akár több ezer ember egyidejű kommunikációját is megkönnyítheti.

Ezt a funkciót elsősorban cégek, iskolák és nagyobb közösségek, például társasházak tudják majd hatékonyan használni a fontos információk megosztására. A közösségi csevegések már 2022 óta léteznek a Messengeren, de most először van lehetősége arra a felhasználóknak, hogy egy Facebookon létrehozott csoport nélkül is beszélgessenek egymással.

A közösségi beszélgetésekbe meghívásos alapon lehet majd bekerülni, a barátok és ismerősök meghívásokkal bővíthetik a közösségeiket. A Meta ezzel a funkcióval szeretne kiemelkedni a többi csevegőalkalmazás közül, ahol idegenek is bekerülhetnek egy-egy csoportba. A legjobb példa erre a WhatsApp, ahol szintén léteznek közösségi beszélgetések, de a felhasználóknak csak a telefonszámukat kell megadniuk a csatlakozáshoz.

(Fotó: Nothing Ahead / Pexels)