Hiba a Messenger működésében, nem ön az egyetlen, aki megőrült ma tőle

A Messenger betöltésénél több volt ma a hiba, mint amennyi idegbaj nélkül kibírható.

2024. január 31., 16:18

Szerző:

A Messenger alkalmazás ma kiverte a biztosítékot, a hiba nem az ön készülékében van. Amint azt a 24.hu megírta Downdetector cikke alapján, szerdán délután több olvasó is szembesült azzal, hogy nem lehet az alkalmazáson belül üzenetet küldeni, mivel a beszélgetésben az oldal állandóan lefelé lapoz. 

A Downdetector oldalán látható diagramból, pontosan látszik, hogy ma 13 és 15 óra között a jelzett probléma az égbe szökött összehasonlítva a napszak többi részével. Az oldal hivatalos bejelentése és a felhasználói tapasztalatok alapján a Messenger webes felülete mellett az alkalmazás működésével is problémák voltak. Ez a hiba ma többezer felhasználó életét nehezítette meg, hiszen nem csak fogadni nem lehetett az üzeneteket, hanem elküldeni sem tudták azokat. 

Többen próbálták a böngészőben a sütik és a gyorsítótár törlését is, azonban ez sem oldotta meg a gondokat. A hibajelentő oldal hozzászólásai alapján nem kizárt, hogy egy hibás frissítési kód okozhatta a zavart a rendszerben – számol be az esetről a 24.hu. 

Messenger alkalmazás, hibaelhárítás

A Messenger hibás működése nagyban befolyásolta az emberek kommunikációját, különösen azokat, akiknek az üzenetküldő alkalmazás a fő csatornája a barátaikkal vagy az üzleti partnereikkel való kapcsolattartásra. Ez konkrétan rámutat arra, hogy mennyire fontosak az online kommunikációs eszközök, és milyen kényesek lehetnek azok a hibák, amelyek megzavarják a mindennapi életünket. A hibás működés ezenkívül csökkenti az időhatékonyságot, hiszen az üzenetküldési hibák miatt az emberek időzavarba kerülhetnek. Például, ha egy fontos információt nem lehet eljuttatni azonnal az illetékes személyhez, az problémákat és késedelmeket okozhat.

A Meta új funkciója a Messengerben

Mint arról decemberben beszámoltunk: új funkciókat adott a Messengerhez a Meta, olyanokat amik után évekig áhítoztak a felhasználók. Az Messenger legfrissebb verziójában, már amikor működik, elérhető az az a funkció, amellyel lehetőségünk van megakadályozni az olvasási értesítések küldését. Ez azt jelenti, hogy amikor elolvasunk egy üzenetet, a másik fél nem fog kapni erről semmilyen jelzést.

Az olvasási jelzés nagyon hasznos funkció lehet, mert lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük, mikor olvasta el az üzenetünket a másik fél. Azonban gyakran kellemetlen helyzeteket is teremthet, például akkor, amikor véletlenül olyan üzenetet nyitunk meg, amelyet nem kívántunk elolvasni, és az olvasási jelzés elküldése után már nincs lehetőségünk visszavonni azt.

(Kiemelt képünk: A Messenger és a Facebook alkalmazás logói egy mobiltelefon képernyőjén jelennek meg az illusztrációs fotóhoz. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP)