Magyar Suzuki: cél a világszínvonal

2015. június 19., 17:20

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában tavaly 147 ezer gépjármű készült, ami az előző évhez képest 9 százalékos visszaesést jelent. Ugyanakkor a belföldi értékesítés 16 százalékkal nőtt. Minderről az új vezérigazgató, Naoyuki Takeuchi beszélt meghívott újságíróknak. Hozzátette: tavasszal dobták piacra az új Vitarát, amely a városi terepjárók közül a legnépszerűbb Magyarországon, de Európában is sikeres.

Takeuchi gépészmérnökként diplomázott a Yamanashi Egyetemen, s itteni vezérigazgatói kinevezéséig beszerzési és minőségirányítási igazgató volt. A Suzuki cégcsoporthoz 1980-ben került; mérnökként részt vett a Swift-modell fejlesztésében.

Takeuchi a 168 Óra kérdésére elmondta: Magyarország élhető ország a japán üzletemberek számára.

– Amíg huszonöt éven át tervezőmérnökként dolgoztam Japánban, sokat jártam itt is. Láthatóan nagyot változott Magyarország. De egyvalami alapvetően megmaradt: az itteni dolgozók mentalitása nem sokban tér el a japánokétól.
Az új vezérigazgató kiemelte: célja, hogy az itteni gyárból is világszínvonalú autók kerüljenek ki.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.