Idén Bagdy Emőke kapta a Laposföld-díjat

A Szkeptikus Társaság 2021-ben hirdette meg először a Laposföld-díjat, amelyet egy kétfordulós kiválasztási rendszerben, a közönség és az egyesület tagságának szavazatai alapján abban az évben az „Orvosok a tisztánlátásért” csoport prominens személyiségei, Gődény György, Tamasi József, Pócs Alfréd és Lenkei Gábor kaptak. 2022-ben aztán ismételten kiosztották a díjat, ugyanezen eljárás alapján Varga „Gyógygomba” Gábornak ítélték oda a kicsit sem hízelgő „elismerést” . Idén Bagdy Emőke pszichológus kapta a Laposföld-díjat.

2023. április 23., 11:32

Szerző:

A Szkeptikus Társaság idén is Facebookon kérte meg követőit, hogy nevezzenek meg személyeket vagy szervezeteket, akikről úgy gondolják, hogy kiérdemelték a magyar tudomány citromdíját, a Laposföld-díjat. A nyílt szavazás 2 hétig volt elérhető, ami idő alatt közel 1700 szavazatot adtak le a 11 jelöltre.

A 2023-as Laposföld-díj döntőjébe Bagdy Emőke pszichológus, Bogár László közgazdász, Máté Gábor pszichoterapeuta, Bardócz Zsuzsanna, valamint Sebestyén Balázs műsorvezető kerültek be.

Szombat este pedig élő videóban győztest is hirdetett a Szkeptikus Társaság a Facebook-oldalán.

A legtöbb szavazatot idén Bagdy Emőke kapta, így idén őt „tisztelték meg” a Laposföld-díjjal. 

(Kiemelt képünk: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja a Campus Fesztivál és a Regőczi Alapítvány közös sajtótájékoztatóján a debreceni Nagyerdei Víztoronyban 2022. február 22-én. A debreceni Campus Fesztivál a tavaly összegyűjtött adományokkal, 6,5 millió forinttal támogatja a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt. MTI/Czeglédi Zsolt)