Inspiráló nők

2015. március 15., 13:04

A PWA, a Sikeres Nők Egyesülete (Professional Women’s Association) március 26-án rendezi meg a Brit Kereskedelmi Kamarával közösen a Praktikus Intelligencia: Tudástranszfer a mindennapokban című vezetői konferenciáját a Corinthia Hotelben. Az ezt követő gálaesten átadják Az év női menedzsere- és Az év férfi menedzsere-, valamint Az év női vállalkozója-díjat. A PWA e kitüntetésekkel is szeretné támogatni a nők gazdasági életben betöltött szerepét, illetve elismerni azokat a férfi vezetőket, akik segítik a nők szakmai előmenetelét Magyarországon.

Katona Melinda, a PWA elnöke a 168 Órának elmondta: a nők gazdasági szerepvállalása nem pusztán esélyegyenlőségi kérdés, hanem – mint azt a nemzetközi kutatások is mutatják – gazdasági szükségszerűség, gazdasági érdek, a vállalatok versenyképességének kulcsa.

– A PWA tudással, tapasztalattal, elegáns megoldásokkal és üzleti networklehetőséggel segíti a nők vezetői ambícióit. Másrészt azt gondoljuk: nőknek és férfiaknak közös társadalmi felelősségük az egyéni és szervezeti tapasztalatok átadása arról: mitől válik inspirálóvá a tudás. Ez a praktikus intelligencia, amelyről a konferenciánk is szól. Visszajelzések szerint külföldiek és határon túliak is részt vesznek az eseményen – tette hozzá Katona Melinda.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.