Elmondta egy szakember, hogy eltűnik-e valaha a koronavírus

Nem meglepő válasz.

2021. július 23., 12:58

Szerző:

Úgy látja az Egyesült Királyság kormányának tudományos tanácsadója, hogy a koronavírus soha nem fog eltűnni a világból, és a szakember szerint együtt kell élni ezzel a fertőzéssel még, ha nem is tetszik. Viszont kiemelte, hogy az oktatást ennek ellenére sem szabad megszakítani. Jeremy Ferrar azt mondta, a delta-variáns mindenhol komoly problémákat okozhat. 

Jeremy Ferrar az Egyesült Királyság kormányának tudományos tanácsadója azt mondta, az Egyesült Királyság továbbra is „nagyon sérülékeny” a világ többi részén található vírusvariánsokkal szemben, ami a delta-variánssal szembeni küzdelemben komoly problémákat okozhat. A szakember azt mondta a BBC Rádió 4 Today című műsorban, koronavírus egy endemikus fertőzés, ami „soha nem fog eltűnni”.

(Kiemelt kép: A Sinovac gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával oltanak egy oltóponton Ronganban, Kína déli részén, 2021. június 3-án. Fotó: STR / AFPÖ)

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.