Éles hangú bírálat az SPD-től

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szerint az új magyar alkotmány „szakítást jelent az európai demokratikus hagyományokkal és jogi normákkal.” A véleményt a nagy ellenzéki párt külpolitikai szóvivője, Rolf Mützenich fogalmazta meg. Mint hangoztatta: „ Az Alkotmánybíróság jogainak megvonása, a többségi döntések megkérdőjelezése és az emberi jogok figyelmen kívül hagyása botrány.”

2012. január 2., 15:08

Az SPD vezető politikusa szerint a tény, hogy az új alkotmány utal a határokon túl élő magyarokra „visszatérés a nemzeti sovinizmushoz és veszélyezteti az európai pluralitást, a sokszínűséget.” A kitétel alkalmas arra, hogy mindenekelőtt Romániában, Szlovákiában és Szerbiában ébressze újjá a régi félelmeket a határok felülvizsgálatától. Mützenbach azzal vádolta Guido Westerwelle német külügyminisztert, hogy hallgat a kérdésben. Miközben amerikai kollégája, Hillary Clinton, nyíltan beszélt „erről az európai alkotmány-sértésről”, a CDU-FDP kormánytól eddig semmit nem hallhattunk, mondotta a szociáldemokrata politikus.

További írásokat olvashat Németországról a

www.ger - mania.huhonlapon

2024. október 14., 13:17

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.