Egy csíkos pólót követ mamájaként a zebracsikó

Az egyik kínai állatkertben minden nap fekete-fehér csíkos trikót kell viselnie egy gondozónak, mert a kis zebra csak akkor hajlandó enni, ha az ingben látja.

2011. augusztus 3., 17:26

A kis zebra július elején született a vuhani állatkertben, de az anyja öt nap múlva elpusztult. A gondozók eleinte abban bíztak, hogy az apja majd gondoskodik róla, de a csődör ellenséges vele, és rendszeresen megrúgja - írja a

harmonet.hu.


Csen Nong, a gondozó azt mondja, véletlenül egy fekete-fehér csíkos trikót viselt akkoriban és a kis zebra nagyon izgatott lett, ahányszor meglátta. Külön kifutóban tartják és tejjel táplálják, de ő csak akkor hajlandó enni, ha látja a csíkos trikót. "Mellbimbót is keres rajtam, kénytelen vagyok a hüvelykujjam felajánlani neki" - meséli a gondozó.

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.