Bálnahímvessző lehetett a Loch Ness-is szörny?

Nem egy rejtőzködő szörny, hanem egy mutogatós bálna kerülhetett lencsevégre a tengerviológus szerint. 

2022. április 16., 17:12

Szerző:

Számtalan elmélet született már arról, hogy valójában milyen állat – vagy jelenség – lehet a Loch Ness-i szörny, az eddigi legbizarabbal egy tengerbiológus állt elő – írja a Mirror brit bulvárlap nyomán a Blikk. Michael Sweet magyarázata ugyanakkor más, vízi- és tengeri szörnyekről szóló legendákra is magyarázatot adhat. 

Sweet szerint ugyanis egy felizgult hím bálna, pontosabban annak pénisze lehet a rettegett élőlény. A díjnyertes kutató és előadó állítása szerint ugyanis a tengeri szörny hosszú nyaka nem más, mint egy párzásra vágyó hím bálna vízből kiálló nemiszerve. 

„Annak idején az utazók és felfedezők lerajzolták, amit láttak. Innen származik sok tengeriszörnyről szóló történet. A vízből előbukkanó csápos és idegenszerű függelékek igazán baljóslatú dolgokra engedtek következtetni, ám a valóságban sok esetben csak egy bálna péniszt láttak... A bálnák gyakran csoportosan párosodnak, így amíg az egyik hím a nősténnyel van elfoglalva, a másik csak úgy kidugja a péniszét a vízből, miközben úszkálva várja a sorát. Mindenkinek kell egy kis szórakozás, nem igaz?”

– magyarázta elméletét Sweet a lapnak. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Bálnatetemet néznek helybeliek a galíciai Ponteceso falu Balares nevű tengerpartján 2019. január 20-án. A 17 méteres cet partra vetett tetemét az előző napon fedezték fel. MTI/EPA/Lavandeira)