Az Android fontos újítása mindenkit érint, aki windowsos gépet használ

Hasznos funkcióval bővül minden telefon, amely az Android rendszert használja.

2024. június 14., 15:51

Szerző:

A felhasználók számára rendkívül kényelmes újítást vezet be az Android – hívta fel a figyelmet a Neowin portál.

Az Apple által gyártott iPhone-ok és Mac gépek, illetve az androidos telefonok és a Windows-gépek között az egyik legnagyobb különbséget az jelentette, hogy előbbieket jóval könnyebb volt összekapcsolni egymással.

Mindez még egy átlagfelhasználó számára is fontos funkció volt, ugyanis hatalmas könnyebbséget jelentett, hogy néhány kattintással elérhetővé váltak az egyik készüléken tárolt adatok a másik eszközön is. Az Apple rendszeresen ki is hangsúlyozta ezt a fejlesztését, amely már évek óta elérhető az eszközeiken. Az iPhone-ok és a Mac gépek Bluetooth-kapcsolat révén is képesek kommunikálni egymással, sőt ha azonos wifi-hálózathoz csatlakoznak, ezt is kihasználják, és a fájlok továbbítását ezen keresztül végzik el.

Most azonban az Android is egy olyan újításra készül, amely hasonló előnyöket ígér a felhasználóknak.

Az Android- és Windows-eszközök kommunikációja egyszerűbbé válik

A Windows 11 operációs rendszer már meglehetősen hatékonyan működik együtt az Androiddal, ám a Microsoft folyamatosan kutat olyan új módszerek után, amelyek lehetővé teszik az eszközök még összetettebb integrálását.

A @PhantomOfEarth nevű felhasználó tette közzé az X-en (korábban Twitter), hogy milyen felfedezést tett a Windows 11 tesztverziójával kapcsolatban, amely mindig előrevetíti a tervezett újításokat.

Az operációs rendszer legfrissebb verziójában egy új funkció is megjelenik, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó bekapcsolja azt a lehetőséget, amellyel a File Explorerből elérhető válnak az Android operációs rendszert használó telefonon tárolt adatok és fájlok.

Természetesen a funkció bekapcsolásakor a telefon tulajdonosa egy értesítést kap, amelyben engedélyeznie kell, hogy a számítógép hozzáférhessen a telefonjához. A funkció nagy előnye az, hogy bekapcsolása és engedélyezése után a számítógép Fájlkezelőjéből elérhetővé válnak az okostelefon dokumentumai is.

Ez már csak azért is kényelmes megoldás, mert eddig kábelekre volt szükség az eszközök összekapcsolásához, ami jelentősen megnehezítette például a telefon által készített képek átvitelét a számítógépre.

A funkcióról egyelőre nem állnak rendelkezésre további információk, de széles körű bevezetése előtt a Microsoft minden bizonnyal egy hivatalos ismertetőt is kiad majd.

(Fotó: Pixabay)