Kiderült, miért olyan veszélyes a tudatmódosító, amit VV Anett is fogyasztott a szeánszon

Szakértő mondta el, miért veszélyes a növény, amiből a főzetet készítették. 

2022. július 15., 10:08

Szerző:

Korábban beszámoltunk róla, hogy Béres Anett, a Való Világ egykori sztárja részt vett egy Baranya megyei szeánszon, ahol tudatmódosító teát fogyasztott. A valóságshow-sztár később rosszul lett és a közeli erdőbe menekült, majd öntudatlan állapotban, meztelenül, törött csontokkal találtak rá. VV Anettet műteni kellett, jelenleg egy pécsi kórházban ápolják. Most Aranyos Csaba sámán mondta el, hogy miért veszélyes a teaszeánszon használt növény fogyasztása:

„Az ayahuasca egy mentális tisztító növény, a lelki szemetet és mocskot segít kitisztítani. Amennyire én tudom, hányás segítségével tisztít, de ehhez elengedhetetlen a keverési arány pontos ismerete és a jó megszervezett szertartás, amely akár 2-3 órás is lehet. Ha nem megfelelő a szertartásvezető és a recept, beláthatatlan következményeket okozhat. A használója a hallucináció rabjává válhat, a tudatmódosulás során elvesztheti az énképét”

- mondta Aranyos Csaba a Blikknek.

A sámán kitért Béres Anett esetére is és elmondta, hogy szerinte mi történhetett:

„Ez a növény kapcsolatot teremt a szellemvilággal. Ha nem volt megfelelő a szertartásvezető, és nem volt felvilágosítva a használója, a hölgy láthatott és érezhetett olyat, ami miatt menekülni akart a helyszínről. Örüljön, hogy ennyivel megúszta, a szellemvilágot nem lehet ész nélkül bolygatni.”

Aranyos Csaba arról is beszélt, hogy hazánkban ezt a szert nagyon kevesen használják, ugyanis a magyar népnek is megvan a saját pszichoszere. Az ayahuascát inkább a világ másik végén alkalmazzák, mert ott precízen összerakják, de itthon nem sokan ismerik, hogyan működik pontosan. A sámán azt is elárulta, hogy név szerint nem ismeri a hölgyet, aki a hétvégi szeánszot vezette, de elképzelhető, hogy találkoztak már. 

Még több hír VV Anett ügyéről

Hova lett VV Anett sámánja?

Béres Anett senkivel sem beszél: aggasztó hírek érkeztek az állapotáról

Kígyók üldözték a hallucinációjában Béres Anettet: hatalmas fájdalmai vannak

Teaszeánsz-ügy: Béres Anett elutasította a nemi erőszakot kizáró vizsgálatot

(Kiemelt kép: RTL Klub)