VV Anett a teaszeánszt szervező nőt vádolja: Sarlatánnak tartom

VV Anett azt is elárulta, ki ellen indul rendőrségi eljárás a teaszeánsz miatt, és hogy hogyan reagáltak a szülei.

2022. augusztus 18., 09:24

Szerző:

Az egykori VV Anett, azaz polgári nevén Béres Anett volt a nyár egyik legtöbbet emlegetett médiaszemélyisége a hajszál híján súlyos tragédiába torkollott teaszeánsz miatt. Most, hogy kiengedték a kórházból, ő szerepel a Story magazin legfrissebb számának címlapján is.

Még júliusban volt, hogy Béres Anett és barátnője, Sáfrány Emese egy úgynevezett ayahuasca-szeánszra mentek el Baranya megyében, aminek során a résztvevők egy pszichedelikus, sokaknál hallucinációkat okozó főzetet fogyasztanak spirituális célból. Másnap reggel Béres Anett még mindig a főzet hatása alatt volt. Egy úgynevezett rossz trip alakult ki nála, ennek részleteit egy napja egy videós interjúban ecsetelte.

Béres Anett a nyomasztó, szűnni nem akaró hallucinációk hatására menekült be az erdőbe, itt szenvedett életveszélyes balesetet, és csak a szerencsének köszönhető, hogy még életben volt, amikor jóval később megtalálták. Az egykori realityszereplő most azt mondja a Story magazinnak, hogy bár 13 éves korában elváltak a szülei, ezúttal mindketten együtt indultak a keresésére.

„Amikor megláttam őket, a szívem szakadt meg azért, hogy mit élhettek át, amiért eltűntem, és végül ilyen állapotban látnak. […] Apukám azt suttogta, amikor meglátott: »Úristen, mit tettél?« A kórházban azután nagyon lecseszett”

– meséli Béres Anett, akit aztán édesanyja ápolt.

A 41 éves médiaszemélyiség korábbi interjújában azt mondta, Sáfrány Emesével előre tájékozódtak arról, hogy pontosan mi is ez az ayahuasca-szeánsz, és tudták is, hogy veszélyes lehet, de úgy gondolták, velük ez biztos nem fog megtörténni. Az előzetes tájékozódás során arra az információra viszont ezek szerint pont nem bukkantak rá, hogy az ayahuasca, ugyanúgy, mint a többi pszichedelikus szer, Magyarországon illegális. Béres Anett azt mondja, nem tudta, hogy a szeánszon használt anyag fogyasztása a törvénybe ütközik, mindenesetre úgy tudja, hogy őellene nem indult rendőrségi eljárás a szer használata miatt. Indult viszont az ellen a nő ellen, aki a teaszeánszt szervezte:

„már sarlatánnak tartom. Nem lett volna szabad magunkra hagynia bennünket, és akkor látta volna, hogy belőlem nem tisztult ki a tea hatása. Úgy tudom, az eset után őt is kihallgatta a rendőrség, és eljárást indítottak ellene. Leginkább mégis magamra vagyok dühös, amiért belementem ebbe az egészbe.”

Még néhány fontos előzmény – ezeket olvasta?

Két héttel a teaszánsz után: VV Anett ilyen állapotban van most

Sáfrány Emese válaszolt a teaszeánszról sírva adott interjújára jött kommentekre

(Kiemelt kép: RTL Klub/Fókusz)