Videó: Könnyeivel küszködött Robert De Niro, ahogy a 9 hónapos kislányáról beszélt

 A nyolcvanéves Robert De Niro legkisebb gyermeke még nincs egyéves és teljesen elrabolta az édesapja szívét.

2024. január 26., 19:17

Szerző:

„Nagyszerű érzés” – mondta Robert De Niro színész az AARP magazinnak annak kapcsán, hogy 79 évesen apa lett. Az egyébként nem szívesen nyilatkozó sztár meglepte a rajongóit, ahogy könnyeivel küzdve kijelentette, a kilenc hónapos kislányárára pillantva minden félelme és aggodalma egy csapásra elmúlik. „Ez csodálatos” – tette hozzá.

A 45 éves Tiffany Chen 2023. április 6-án adott életet Gia-nak, de De Niro csak egy hónap múlva jelentette be a kislány érkezését, amikor kijavított egy riportert, aki a hat gyerekéről kérdezte. „Valójában hét” – vágott vissza. A pár 2015-ben ismerkedett meg egy forgatáson.

De Niro bevallotta, nem tudja, mi lesz, ha Gia felnő, de a kora miatt ő már egyébként is leginkább a jelenre koncentrál. „Amikor idősebb lesz – ki tudja? De az a nagyon édes, ahogyan rád néz, magába fogad, gondolkodik, figyel és megfigyel…„ – fogalmazott a Taxisofőr sztárja, miközben a könnyeivel küzdött.

A színész azonban komoly tragédiát is átélt nemrég. Legidősebb lányának egyetlen fia tavaly júliusban meghalt. A hírt Drena De Niro színésznő közölte az Instagramon. Leandro De Niro Rodriguez mindössze 19 éves volt, halálának pontos okát nem tették közzé. 

A színész néhány hónapja azért került a címlapokra, mert a New York-i Gotham-díjátadón elmondott beszédének egy részét kivágtak, ennek pedig hangot is adott. Az Oscar-díjas színész épp egy díjat adott át Martin Scorsese filmjéért, amelyben Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone játssza a főszerepet. De Niro nekiállt felolvasni a film ismertetőjét és ekkor vette észre, hogy a szöveget átírták, azaz kivágtak belőle egy részt, amelyben a színész Donald Trumpot minősítette. A színész ezután ragaszkodott ahhoz, hogy felolvassa az eredeti beszédét.

„A történelem már nem történelem. Az igazság nem igazság, még a tényeket is az alternatív valóság váltja fel, összeesküvés-elméletek vezérlik őket„ – fakadt ki De Niro a színpadon, majd hangsúlyozta, hogy Floridában a fiatal diákoknak azt tanítják, hogy a rabszolgák olyan készségeket fejlesztettek ki, amelyek személyes hasznukra váltak. Azt is hozzátette, hogy korábbi, Donald Trump négyéves elnöki ideje alatt több mint harmincezerszer hazudott, támadja a gyengéket, tönkreteszi a természet ajándékait.

Robert De Niro tavaly ünnepelte a nyolcvanadik születésnapját, életéről és karrierjéről itt írtunk bővebben.

(Kiemelt kép: Robert De Niro 2023 Fotó: ANGELA WEISS / AFP)