Nézze meg a francia kastélyt, ahol Várkonyi Andrea és Mészáros Lőric pihenhet!

Dél-Franciaországban vett birtokot Mészáros Lőrinc üzleti partnere több milliárdért, íme néhány kép.

2021. október 11., 12:22

Szerző:

Kalocsai László a leginkább Mészáros Lőrinc borászaként és üzlettársaként ismert. A férfi a közelmúltban Franciaországban alapított céget, és azt írja most a 24.hu, hogy ez a cég egy igen értékes ingatlant vásárolt meg Bordeaux borvidékén. A Château de Clotte nevű kastélyról és a hozzá tartozó szőlőbirtokról van szó, amelyet egy forrás szerint korábban hatmillió euróért árultak, ez több, mint kétmilliárd forintnak felel meg. Hogy a mostani vételár mennyi volt, arról nincs pontos információ, vannak azonban képek az ingatlanról a kastély Instagramján.

Kalocsai franciaországi cégének neve Winemajor SAS, a francia földhivatali adatok szerint ez a társaság lett a birtok tulajdonosa. Az adásvétellel tehát ez a dél-franciaországi ingatlan Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea érdekkörébe került.

A birtok honlapjáról kiderül, hogy a kastélyt 1782-ben építették, a teljes telek 60 hektár, ebből 20 hektár a szőlő. Az alábbi, 2017-es Facebook-poszt befektetőket keres, akik az ingatlanba szeretnének invesztálni.

Mészáros Lőrincnek és Várkonyi Andreának közös cége is van, amelybe nemrég fektettek bele másfél milliárd forintot, erről bővebben ebben a korábbi cikkünkben írtunk.

(Kiemelt kép: Várkonyi Andrea és a Château de Clotte Instagramja, MTI)