Bejelentették: idén megint lesz Való Világ és van egy hatalmas újdonság

A Való Világ 12-höz van friss közlemény, beharangozó és videó is! Plusz egy nálunk még teljesen újdonságnak számító dolog.

2024. február 28., 13:17

Szerző:

Még egy éve sincs, hogy befejeződött a legutóbbi Való Világ, de máris bejelentette az RTL a következő évadot, már lehet is jelentkezni.

Való Világ 12

Alább olvasható a csatorna közleménye.

„Ha eddig nem mertél, most jelentkezz a ValóVilág 12. évadába! Magyarország egyik legsikeresebb valóságshowja várja a jelentkezőket.
A ValóVilág (gyártó: Paprika Studios) előző évadainak győztesei már megvalósították az álmaikat. A hamarosan induló valóságshow 12. szériájába jelentkezők is lehetőséget kapnak erre, hiszen Magyarország elsőszámú »luxusbörtöne« ismét várja lakóit, akik egy életre szóló kalanddal gazdagodhatnak idén nyáron. A leendő villalakók közül a legjobb több évi bérét viheti haza nyereményként.
A tét most is hatalmas, légy bátor, ne csak gondolkodj rajta, jelentkezz ezen a linken és légy ott a tévében, valamint egész nap az RTL+ streamingfelületen”

– írja az RTL. A fentiekhez egy videó is tartozik az előző évad legemlékezetesebb pillanataival-szereplőivel, mutatjuk.

Hosszú, forró Való Világ

Ha ön nem lepődött meg a fenti bejelentésen: az ebben az újdonság, hogy Magyarországon most először tartanak nyáron ilyen valóságshow-t. A Való Világ eddig mindig az őszi vagy a tavaszi szezonban ment (esetleg ezek valamilyen kombinációjában), de sosem nyáron. A második és harmadik évad majdnem belelógott a vakációba, de azoknak is június 1-én, illetve 4-én vége lett. A nyolcadik évad 2016 őszén ment, és az egy picikét még elkapta a nyár végét, mert augusztus 27-én indult. A magyar Big Brother ugye két évadot ért meg, ebből az első ősszel, a második tavasszal ment. De úgy tűnik, idén először a valószínűleg bő három hónapos adásfolyam a teljes nyarat átfogja majd.

Érdekesség, hogy ez a típusú bentlakásos valóságshow külföldön tipikusan nyári műsornak számít. Az Egyesült Királyság első Big Brotherje például 2000 nyarán ragasztotta a képernyőkhöz a szigetország tévénézőit, és azóta még 19 évad ment le minden realityk anyjából. Ezekből az első 18 adásfolyam egy kivétellel egy-egy egymást követő év nyarán ment, a 19. évadtól került át ott a Big Brother az őszi műsorsávba. Amerikában szintén tipikusan nyári műsornak számít ez, ott 25 évad ment le a bentlakásos vetélkedőből, és ezek is tipikusan június-júliustól szeptemberig tartottak itt-ott egy-két kivétellel.

A reality sikeréhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy az adásfolyam mindig a nyári uborkaszezon alatt folyt, amikor a celebek nem igazán szolgáltattak túl sok témát a pletykálkodóknak, így a bulvár mindig szinte a teljes figyelmét a Big Brothernek szentelhette. Nem mintha a Való Világ szűkében lenne a meztelenkedésnek, de a brit és amerikai verziók népszerűségéhez talán az is hozzájárult, hogy a jó időre való tekintettel a játékosok a műsor nagy részét fürdőruhában taktikázták végig.

(Kiemelt kép: RTL/Való Világ)