Így reagál Tóth Vera, ha azt mondják neki, hogy jobb a hangja, mint Tóth Gabinak

Az énekesnő a NEK kapcsán írt a húgáról és a hitéről.

2021. szeptember 13., 08:27

Szerző:

Tóth Vera egy hosszú és érzelmes posztot tett közzé vasárnap este az Instagramon azzal kapcsolatban, hogy korábban látta a húgát, Tóth Gabit énekelni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa miséje előtt a Hősök terén. Az előadásról szóló részletes beszámolónkért kattintson ide, ebben szerepel többek között, hogy a fellépés vége felé Tóth Gabi lement a színpadról és megölelt néhány embert: az egyikük a nővére volt, Tóth Vera.

Tóth Vera ezzel kapcsolatosan a következőket írja a fenti posztban, megemlítve azt is, hogyan reagál, amikor a két énekesnőt egymáshoz hasonlítják:

„miközben énekelt, lejött megölelni. A mobilom csak azért van a kezemben, mert minden percét meg akartam örökíteni ezeknek a pillanatoknak. Test-vérem, el sem lehet mondani, milyen érzés, hogyha lehetőséget kap, vagy sikerrel jár. Ember, ha odajössz hozzám és azt mondod, neked jobb hangod van mint a húgodnak, olyan, mintha belémdöfnél egy tőrt, egyenesen a szívembe, hisz nálunk sosem volt kérdés, ki a tehetségesebb, ki a jobb fej, ki az értékesebb… Egyszerűen Isten ajándékának tartjuk azt, hogy mindketten megkaptuk a hangot és a tehetséget a zenéhez, amit elmondani nem lehet, de elhallgatni nem szabad.”

Tóth Vera ezután a hitéről ír, azt mondja, nem jár rendszeresen templomba, de a kongresszus nagy élmény volt számára, ami visszaadta a hitét az elmúlt, különösen nehéz időszak után.

„Nem vagyok templomba járó, különösen vallás gyakorló sem, de a tanítás, amit ma kaptam Ferenc Pápa miséjén, az egy életre szól… Az elmúlt vírusos, nélkülözéssel teli időkben kicsit megrendült a hitem, valami egészen más, sivár helyre került a lelkem, amiből nem tudtam, hogy leszek képes majd kijönni, de mindezek ellenére is imádkoztam, mert mélyen tudtam és éreztem, hogy Isten bennem van és ha ő velem, akkor ki, mi ellenem? Amikor néha, kicsit mellékpályára kerül bennem a hit ereje, tudom, hogy akkor is kitart mellettem az égi világ, hisz nekik az ember a reményük, nekem pedig ők... s a jelekre figyelni kell... Ma megéreztem újra...”

– írja Tóth Vera, megköszönve a testvérének, hogy lehetővé tette, hogy újra erős legyen a hite. Maga Tóth Gabi pedig az alábbi videót posztolt a fellépésről, ő szintén köszönetet mond mindenkinek, többek között férjének, Krausz Gábornak is, illetve édesapjának, édesanyjának és testvérének. A posztban azt is említi, hogy reméli, gyermeke büszke lesz majd rá:

„Büszkeséggel tölt el! Büszkeséggel mutatom majd meg Hannarózámnak is! Őszintén elmondom majd neki, hogy az ezt megelőző 2 hétben min mentem keresztül, meghurcoláson, megalázáson, gúnyolódásokon, bélyegzéseken… elmondom majd neki, hogy nem adtam fel és a hitem segített ezeken felemelkednem! Mert ez is csak erősebbé, bátrabbá tett! Elmondom majd neki, hogy ezeknek a gyűlöleteknek köszönhetően mennyi emberi szeretetet is kaptam és új barátokat, kik a régiek helyére érkeztek! Megannyi kedves és bátorító üzenetet és örömkönnyeket kaptam tőletek a bántások mellett! Győzött a szeretet! Győztünk!”

(Kiemelt kép: Tóth Vera Instagramja)