Tóth Gabi és Krausz Gábor: A mi esetünkben a keresztény és a zsidó kultúra egybeforrt

Őszinte vallomás hitről, családról, szerelemről.

2021. szeptember 9., 12:00

Szerző:

Tóth Gabi és párja, Krausz Gábor az egyik legismertebb hazai sztárpárnak számít, így nem csoda, hogy sokszor válnak a kommentelők célpontjává. Mostanában leginkább az énekesnőt támadják stílusváltása, hite és új dala miatt, de párja a mostani nehéz helyzetben is kiáll mellette. 

Krausz Gábor a Storynak adott interjújában mesélt a Tóth Gabit ért kritikákról, házasságukról, hitükről, és arról, hogyan fér meg életükben egymás mellett a keresztény és zsidó kultúra.

„Kötelességem megvédeni a feleségemet. A halálom napjáig oltalmazni fogom őt. Igen, ha kell, az utcán, a közösségi oldalon, de bárhol és bármikor szót emelek a védelmében. Meglepő lehet, de idegenekkel személyes konfliktusaink egyébként nem szoktak lenni, sőt, szeretettel, és tisztelettel jönnek oda hozzánk. Az esetek túlnyomó többségében az interneten mocskolódnak, de azt próbáljuk kívül hagyni”

– kezdte Gábor, aki azt is elárulta, hogy Gabit sokszor rosszul érintik a negatív kritikák.

„Persze, ez nem mindig könnyű, pláne Gabinak, aki egy érzékeny nő. Megviseli, ha a hite vagy a művészete miatt esnek neki a kommentelők, de igazából bármit tesz vagy vesz fel, abba is belekötnek. Én egyet tehetek: tudatosítom a szerelmemben, hogy csodálatos anya és feleség, aki a művészetével értéket teremt”

– tette hozzá a séf, majd felfedte, köztük is vannak különbségek a feleségével, például a vallásuk.

„Gabival máshonnan jövünk, más a vallásunk, és ez így van rendjén. A feleségem keresztény, édesapám gyerekként ortodox nevelést kapott, nagyapám ráadásul rabbi volt. Tény, édesanyám elvesztése igencsak megingatott a hitemben, ettől még zsidó embernek tartom magam. Mégsem volt bennem semmiféle rossz érzés, amikor a feleségem kérte, hogy a lányunk, Hanni legyen megkeresztelve. A ceremóniára édesapám is eljött. Hozott egy Dávid csillag-medált ajándékba, és csak annyit kért, hogy az unokája egyszer ismerkedjen meg a mi családunk vallásával is. A mi esetünkben a keresztény és a zsidó kultúra egybeforrt – amúgy is hasonló értékeket képviselnek, úgy, mint család, elfogadás. Hálás vagyok azért, hogy a lányom úgy nő fel, hogy azt látja, az édesanyjának végtelen hite van, az édesapjában pedig ott munkálkodik a megértés.”

– hangsúlyozta Gábor, aki reméli, hogy azzal, hogy különböző vallásúak párjával, egy jobb értékrendet teremthetnek kislányuknak.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Facebook-oldala)