Tóth Gabi: Már 2012-ben énekeltem a Nemzeti dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt

Tóth Gabi egy friss interjúban nyugat-Európát elrettentő példaként említi.

2022. augusztus 9., 12:40

Szerző:

Nagyinterjút adott Tóth Gabi az Origo című oldalnak, amelynek elsősorban az énekesnő erdélyi turnéja, illetve az arról készült kisfilm is szóba került, de az egykori megasztáros szintén beszélt politikai szerepvállalásáról.

Kevesen szerepeltek olyan sokat a médiában az elmúlt években, mint Tóth Gabi, aki arra panaszkodik, hogy néhány éve gyűlöletkampány folyik ellene. Az énekesnő ezt már csak azért sem érti, mert úgy érzi, ő ezt megelőzően sem rejtette véka alá politikai nézeteit, de szerinte 10 évvel ezelőtt még senkit nem zavart, hogy kiáll a Fidesz mellett.

„Már 2012-ben énekeltem a Nemzeti dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek nem tűnt föl. Mindezt, a hitemmel együtt otthonról hoztam. Persze, az is igaz, hogy nem írtam ki a homlokomra és hirdettem, ha kellett, ha nem. Aztán a hangos kisebbség megkérdőjelezte, hogy én őszintén ebben hiszek-e”

– mondja Tóth Gabi, aki tavaly októberben felháborodásában azt találta mondani, hogy neki semmi köze a politikához.

Az énekesnő most mindenesetre a következő gondolatokkal indokolja, hogy miért tartja fontosnak felvállalni politikai nézeteit, nyugat-Európát elrettentő példaként említve:

„mert látom, hogy felborult az egyensúly. Erőszakosan próbál egy bizonyos kör különböző ideológiákat lenyomni a torkunkon. Mintha a talpáról a tetejére borult volna föl a világ, alapvető értékeket kérdőjeleznek meg, olyan dolgok történnek, amit néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna. Nyugat-Európa pedig élen jár ebben. Anyaként én már a kislányomért is felelősséggel tartozom, nagyon nem mindegy, hogy milyen világban nő föl.”

Amit Tóth Gabinál sokan pálfordulásnak érzékeltek, az tehát az énekesnő szerint egyáltalán nem volt az, szerinte csak közvetlenebbül vállalta fel magát, mint mondja, ez volt az ő comingoutja. Mindez a zenéjében is irányváltással járt, aminek meglettek a maga következményei:

„kezdtem átdolgozni népdalokat, a Kárpát-medence népzenéjét keverni a mai, modern stílussal. Persze, emiatt is sok barátot veszítettem a szakmában. Vannak, akik nem is köszönnek nekem. Teljesen hátat fordítottak emiatt.De szerencsére nagyon sok új barátot találtam, sok művész keres, hogy dolgozzunk együtt, és ez hatalmas megtiszteltetés.”

Tóth Gabi és a politika

Tóth Gabi bemutatta erdélyi turnéjáról szóló filmjét – íme, melyik állami cég támogatta

Tóth Gabi szerint keresztényüldözés folyik ma Magyarországon

Íme, a videó: így énekelte Tóth Gabi a Himnuszt a legutóbbi kormányközeli rendezvényen

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)