Elképesztő sztori: Egy időben Törőcsik Mari számára exférjének új szerelme főzött

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula 1956–1964-ig voltak házasok, évtizedekkel később a Nemzetibe kezdte el a színész bevinni új szerelme, Vass Angéla főztjét.

2024. július 8., 16:05

Szerző:

Bodrog Gyula mesélt a napokban a Story.hu-nak és szóba került az az időszak, amikor Törőcsik Mari évtizedekkel a válásuk után kolléganője lett a Nemzeti Színházban. Bodrogi Gyula második felesége Voith Ági, akivel annak ellenére nem váltak el, hogy már rég nem élnek együtt, a nemzet színészének mostani élettársa Vass Angéla.

Törőcsik Mari és Garas Dezső is Vass Angélától kapta a finomságokat

Bodrogi Gyula így mesél arról, amikor elkezdte bevinni párja, Vass Angéla főztjét a Nemzetibe, és Törőcsik Mari és Garas Dezső is nagyra értékelte az ínycsiklandó étkeket:

„Vittem be a színházba a levest, a krumplis pogácsát és a káposztás tésztát. Ez utóbbira a Garas is annyira ráharapott, hogy akármennyit vittem is nekik, percek alatt elpusztították. »Vigyél belőle a feleségednek is«, mondtam Dezsőnek, mire ő: »Dehogy viszek!« Ha találkoztunk valahol, rám kiabált, hogy »hol a káposztás cvekedli?« Annyira szerette! Amikor az én drága szívem, Mari már nem tudta használni az egyik kezét, fácánlevest kért tőlem. Ötször leszűrtem neki, hogy átlátszó legyen, mint az üveg. »De hogy a bánatba fogod megenni, drága Mari?« – kérdeztem tőle. »Szívószállal«, vágta rá, és boldogan vitte haza. »És a pogácsát? Azt nem lehet.« Ezen ő is nevetett. »Azt majd elmajszolom valahogy«, mondta. Volt, hogy három tepsivel sütöttem nekik. A receptre soha nem volt kíváncsi. Mindig azt mondta, »te csináld, te csináld, és hozd!«”

Ekkor még élt a 2013-ban elhunyt Maár Gyula, Törőcsik Mari harmadik férje, és a színészlegenda fazekakban vitte haza az ételt, volt olyan is, hogy Vass Angéla egy komplett karácsonyi menüt készített el nekik.

Bodrogi Gyula a szerelmeiről vall

Bodrogi Gyula nemrég lett kerek 90 éves, és ennek kapcsán rengeteg kérdést kapott a korával kapcsolatosan. Egy ilyen kérdésre válaszolva a Best magazinban árulta el januárban, hogy milyen fontosak a számára az életében nagy szerepet játszott nők:

„Őszintén megmondom, amikor fiatal voltam, az ötvenévest bácsinak, a hatvanévest aggastyánnak láttam, ezt ma már egész máshogy gondolom, mert én se bácsinak, se aggastyánnak nem érzem magam. Beszéltem már róla, milyen szerencsém van, a felmenőimtől, főleg a nőktől jó géneket örököltem, hosszú életűek voltak. És ha már nők: szoktam mondani, hogy mindent nekik köszönhetek. A nővéremnek, a húgomnak, a dédnagymamámnak, aki 96 évesen halt meg, egyik nagymamámnak, akinél nem létezett lehetetlen, mindig azt mondta, »ezt megoldjuk«. Az édesanyámnak köszönhetem, hogy megszülettem, az első feleségemnek, Törőcsik Marinak, hogy hamar ismert színésszé váltam, Voith Áginak Ádámunkat. Angélával negyvenöt éve vagyunk együtt, neki azt köszönhetem, hogy jól érzem magam.”

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari immár csaknem hetven évvel ezelőtt, egy hónappal a forradalom leverése után, 1956. december 7-én házasodott össze. Nyolc év után, 1964-ben váltak el. Bodrogi Gyula második felesége Voith Ági lett. Vele közös gyermekük, a fent említett Bodrogi Ádám 1973-ban született meg, de később ennek a házasságnak is vége lett. Vass Angéla és Bodrogi Gyula 1978-ban jöttek össze, és amint az a lapban elhangzik, az egykori modell mindent feladott a szerelméért.

(Kiemelt kép: Fortepan/Szalay Béla)