Titokban megvolt Tompos Kátya temetése, legjobb barátja elárulta, hogyan készült a színésznő a halálra

És fotók is készültek Tompos Kátya sírjáról.

2024. július 3., 07:50

Szerző:

Tompos Kátya május 31-én hunyt el. A tiszteletére néhány nappal később virrasztást szerveztek, de előre jelezte a család, hogy a temetés nem lesz nyilvános. Nem is volt az, most egy Blikk-olvasó találta meg a 41 évesen, hosszú betegségben meghalt színésznő sírját.

Megvolt Tompos Kátya temetése

A beszámoló szerint a sír a Farkasréti temető 31-es parcellájában található, és a Blikkhez átkattintva fotókat is meg lehet róla tekinteni. Egy kereszt jelzi egyelőre, hogy hol nyugszik Tompos Kátya, és a kereszten egy feliratot helyeztek el a gyászolók:

„Szeretünk Kátya”

A sírt fehér virágok borítják, amiket minden bizonnyal még a temetésen helyezhettek el a gyászolók. Ebből a lap arra következtet, hogy a szertartás csak néhány napja lehetett.

Tompos Kátya legjobb barátja nyilatkozott

Maga Tompos Kátya mindig is kerülte a nyilvánosságot, főleg a betegségével kapcsolatosan. Amit tudhattunk róla, azt legjobb barátjától, Hrutka Róbert zenésztől tudjuk, aki most a Best podcast számára nyilatkozott, amit a Story.hu oldalán lehet visszahallgatni.

„Kátya úgy csinálta végig a betegségét, hogy a legjobb barátai előtt is nagyjából titokban tudta tartani annak ellenére, hogy rendszeresen beszéltünk, hogy hol tart az állapota. Tényleg elképesztő, ahogy ezt végigcsinálta. Számomra egy hős volt. És ahogy felkészült erre az egészre, mert ugye benne volt a lehetőség, amikor az ember már átlép egy bizonyos határt, hogy nagyon nagyon szűk ez a mezsgye, ahol létezünk, és nem tudjuk, hogy merre van a tovább, ezt a Kátya rendkívül szerényen, visszahúzódva élte meg.”

Hrutka Róbert az egyórás interjúban inkább saját magáról, saját tapasztalatairól beszél, hogy tiszteletben tartsa Tompos Kátya kérését: a színésznő nem szerette volna nyilvánossá tenni betegségének részleteit. A zenész mindenesetre annyit elárul, hogy Tompos Kátya élete utolsó időszakában már tudatosan készült a halálra és meg is keresztelkedett:

„Felkészült valahol. [...] Valószínűleg azért is keresztelkedhetett meg, ennyit elmondhatok. Még elhívtam, hogy gyere el velem, játsszunk kicsit vagy olvass fel valamit, olyan jó hallani a hangodat. És ott ült mellettem a színpadon és beszélgettünk sokat. Talán akkor jött el az első alkalom, hogy megkérdeztem, hogy mit gondol a halálról. És akkor nagyon őszintén beszéltünk mindenről. Azt gondolom, hogy ő nagyon rendbe rakott magában mindent. Ennél többet nem mondhatok, mert akkor úgy érzem, hogy az egyik legjobb barátomat kiadom.”

Hrutka Róbert említi, hogy rendkívül nehéz időszak volt ez a számára, mert Tompos Kátya előtt három héttel hunyt el a zenész édesapja is.

(Kiemelt kép: Tompos Kátya Facebookja)