Elhunyt Tompos Kátya

A Jászai Mari-díjas színésznő, Tompos Kátya 41 éves volt.

2024. május 31., 09:32

Szerző:

A Centrál Színház igazgatója, Puskás Tamás az Index szerkesztőségével közölte, hogy Tompos Kátya színésznő péntek hajnalban elhunyt.

A színésznő 2016 óta volt a Centrál Színház társulatának tagja, és azóta is ez volt az egyik legfontosabb és legszeretettebb hely az életében, ahol rengeteg darabban láthatták a nézők.

Puskás Tamás megrendülten nyilatkozott:

Kiváló színésznő volt, a közönség nagyon szerette, a Centrál Színház a saját halottjának tekinti.

Tompos Kátya hosszan tartó betegség után, 41 évesen hunyt el. Betegségéről sosem nyilatkozott, de néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a daganatos betegségek egyik ritka fajtájában szenved, gyógykezelésének jelenlegi fázisait pedig az állam már nem finanszírozta tovább.

Bár nem szeretett volna nyilvánosságra hozni információkat az állapotáról, barátai hatására mégis beleegyezett abba, hogy tájékoztassák a közvéleményt, mivel egy rendkívül drága, csak külföldön elérhető kezelésre lett volna szüksége, de az eddig felmerült költségek teljesen kimerítették a személyes anyagi kereteit és tartalékait.

Az egész ország összefogott Tompos Kátya gyógyulásáért: május 25-én a Fábián Juli Emlékalapítvány egy jótékonysági gálát szervezett, a bevétellel pedig a kezeléseit szerették volna fedezni.

A színésznő menedzsmentje és családja Tompos Kátya Facebook-oldalán az alábbiakat tették közzé:

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.

Tompos Kátya imádta a színpadot

Amellett, hogy rendkívül sok sikeres színházi, illetve filmszerepet tudhatott maga mögött, Tompos Kátya énekesnőként is rendszeresen fellépett.

Bár betegségéről csak legközelebbi barátainak és családtagjainak beszélt, sokaknak feltűnt, hogy az elmúlt években egyre kevesebbszer szerepelt színpadon. Színházi szerepeit is visszaadta, és énekesnőként is ritkábban tűnt fel. Barátai úgy nyilatkoztak, hogy az elmúlt időszakban egy immunkezelés miatt legyengült a szervezete, de nagyon meghatotta az a rendkívüli összefogás, amit a betegsége nyilvánosságra hozatala után megtapasztalt, és azt üzente, nagyon hálás mindenkinek a támogatásért.

(Fotó: Youtube/Tompos Kátya)