Pécsi Ildikó sírja ilyen állapotban van most – fotó

A fotó abból az alkalomból készült, hogy Pécsi Ildikó ma ünnepelné 84. születésnapját.

2024. május 21., 07:59

Szerző:

Pécsi Ildikó 1940. május 21-én született, így ma lenne 84 éves. Az alábbi összeállítással a 2020-ban elhunyt, máig népszerű színésznőre emlékezünk, aki megkapta a Jászai Mari- és a Kossuth-díjat, valamint a Halhatatlanok Társulatába is beválasztották.

Pécsi Ildikó sírja

Hagyománynak számít a magyar bulvármédiában, hogy elhunyt hírességekkel kapcsolatos évfordulókon felkeresik az adott sztár sírját – sok rajongó is így tesz. Ezúttal megint a Bors című kiadvány vállalta magára önként ezt a feladatot, Pécsi Ildikó sírjáról készített friss fotójukat ide kattintva lehet megtekinteni. A legendás színésznő a máriabesnyői temetőben nyugszik a férje, Szűcs Lajos mellett, a sírhelyet ő vásárolta meg maguknak még tíz évvel ezelőtt.

„A legendás színésznő sírja nagyon gondozott, friss virágok is díszítették, amikor ott jártunk”

– többek között ezt írja a lap a sírról.

Pécsi Ildikó emlékezete

Egy hónapja sem volt, hogy Pécsi Ildikó fia szülei halálára emlékezett vissza. Édesapja, Szűcs Lajos volt labdarúgó 2020 nyarán hunyt el, a legendás színésznő pedig mindössze négy hónappal utána. A Kiskegyed alábbi videós interjújában Szűcs Csaba azt mondja, mostanra azért sikerült feldolgoznia ezt a traumatikus időszakot, de hangsúlyozza, hogy akármilyen nehéz is volt ez a periódus, egy olyan élményről van szó, amin szinte mindenki keresztül megy valamilyen formában. Az mindenesetre meglepte, hogy édesanyja milyen hamar hunyt el édesapja halála után:

„Azt hiszem, a helyén van a dolog most már. Az a négy hónapos időszak nem volt egy egyszerű történet. Én ezt mondtam azért egy pár helyen, hogy én úgy gondolom, hogy ez semmiféle módon nem különbözik attól, mint amikor bárki elveszíti a szüleit, édesanyját-édesapját. Az, hogy itt Pécsi Ildikóról és Szűcs Lajosról beszélgetünk – ettől még édesanyáról és édesapáról. Én pontosan ugyanabban a cipőben voltam, mint rengetegen, akinek a szülei elmennek. De álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan, ennyire pillanatok alatt... Édesanyámról különösen úgy éreztem az elején, hogy őrá odafigyelve akkor megyünk tovább, de azt hiszem ma már, hogy ő ezt nagyon gyorsan elrendezte magában, hogy ő »édes jó Lajosa« után megy”

– mondja Szűcs Csaba az alábbi videóban szülei elvesztéséről.

A színésznő életéről a fogadott fia, L. Péterfi Csaba adott ki könyvet. A kötet Pécsi Ildikó hagyatékából származó dokumentumok felhasználásával készült, a címe Úgy, ahogy volt, és benne van többek között az is, a színésznő kapcsolata miért romlott meg Törőcsik Marival, illetve Pécsi Ildikónak volt egy rövid első házassága is azt megelőzően, hogy Szűcs Lajossal egymásra találtak volna.

(A kiemelt kép 1968-ban készült Pécsi Ildikóról, aki ekkor 28 éves volt. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)