Pécsi Ildikó ezért nem tudott évekig elválni első, eltitkolt férjétől

Pécsi Ildikó még főiskolás korában ment férjhez először, derült ki a napokban.

2022. november 4., 09:21

Szerző:

A 2020 decemberében elhunyt Pécsi Ildikó életéről a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba adott ki könyvet. A kötet Pécsi Ildikó hagyatékából származó dokumentumok felhasználásával készült, a címe Úgy, ahogy volt, és benne van többek között az is, a színésznő kapcsolata miért romlott meg Törőcsik Marival.

Az igazi szenzációra azonban csak most derült fény. L. Péterfi Csaba ugyanis egy olyan levelet talált Pécsi Ildikó hagyatékában, ami egy igazi és súlyos titkot árul el a színésznő életéről: Szűcs Lajos igazából a második férje volt. A mindeddig eltitkolt első házasságról most Léner Péter rendező és színházigazgató beszélt a Blikknek, aki jó barátja volt annak idején mind Pécsi Ildikónak, mind ennek a bizonyos első férjnek, Szilágyi Sándornak.

Léner Péter így meséli el azt, hogy hogyan kezdődött minden:

„én és Sándor egy osztályba jártunk a főiskolán rendező szakon. Ildikó alattunk járt a színész osztályba, de olyan gyönyörű volt, hogy nem lehetett nem észre venni. Bevallom, nekem is nagyon tetszett. Végül úgy alakult, hogy ő Sándorra figyelt fel, és mi barátok lettünk. Sokszor meghívott minket a családjához Nyíregyházára. A szülők támogatták a kapcsolatukat.”

Pécsi Ildikó 1962-ben végezte el a Színművészeti Főiskolát, 22 évesen, és ekkorra már az első esküvőn is túl volt. Annyira fiatalon ugrottak azonban bele a szerelmesek a kapcsolatba, hogy az nem tarthatott sokáig.

Íme még egy részlet Léner Péter nyilatkozatából, ez arról szól, hogy miért és hogyan és főleg mikor lett vége Pécsi Ildikó első házasságának:

„lényegében sosem éltek együtt, mivel a főiskola után Szilágyi Kecskemétre szerződött. Egy ideig még leveleztek, Ildikó szerette a férjét, próbált kitartani, de végül más karjaiban találta meg a boldogságot. El akart válni, de a férje nem volt hajlandó, sőt, amikor Ildikó Pécsre szerződött, ahol már együtt élt Fodor Antal koreográfussal, Szilágyi bosszúból utánament. [...] Végül sikerült elválniuk, mert akkoriban szétválasztották azokat, akik legalább öt évig nem éltek együtt.”

Pécsi Ildikó aztán 1969-ben Szűcs Lajos labdarúgóhoz ment feleségül, akivel a sportoló 2020-as haláláig, azaz jó ötven évig együtt is maradtak.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)