Pécsi Ildikó fia elmondta, milyen viszonyban van anyja fogadott fiával, L. Péterfi Csabával

Pécsi Ildikó fia, Szűcs Csaba a színésznő fogadott fiáról beszélt. Videó!

2022. május 23., 11:40

Szerző:

Pécsi Ildikó fia szerepelt hétfő reggel a Mokka című műsorban a TV2-n. Szűcs Csaba elsősorban arról beszélt, hogy édesanyja születésének 82. évfordulóján Halász Judit kapta meg szombaton az első Pécsi Ildikó-emlékdíjat.

Az elismerést Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba és a Pécsi Ildikó Színtársulat hozta létre tavaly. A díjat minden évben egy 70. életévét betöltött színésznő kaphatja meg a közönség szavazatai alapján. Maga a díj egy Pécsi Ildikó aláírásával ellátott üvegobeliszk, ami mellé pénzdíj és oklevél jár – ezeket kapta meg a május 21-én tartott gálán Halász Judit.

A díjjal kapcsolatban az alábbi beszélgetésben felmerül L. Péterfi Csaba neve, aki jelenleg egy könyvön is dolgozik, ami a 2020-ban elhunyt színésznő életének titkait dolgozza majd fel. Szűcs Csaba a következőképpen beszél anyja fogadott fiáról:

„lehet, hogy ezt szándékosan oldotta meg édesanyám, és akkor megint örök hála neki. Itt mindig előkerül L. Péterfi Csaba neve. Édesanyámnak volt egy olyan döntése, amiről én tudtam egyébként – még ha nem is ilyen nagyságrendben, mint ahogy ez kiderült –, hogy az ő szellemi örökségét tulajdonképpen a Csabára bízta. Én ma úgy látom, hogy engem egy picikét talán fel is mentett ezzel. Mert lássuk be, lehet, hogy egy fura hozzáállást szülne, hogy állandóan nyüzsög az ő egyetlen kisfia, és ezt csinálja, azt csinálja, amazt csinálja. Én időközönként beszélhetek a legnagyobb rajongással és szeretettel az én édesanyámról – és édesapámról –, a Csaba pedig fantasztikus dolgokat hoz létre – nagyon köszönöm neki innen is – mindig azért velem egyeztetve és az én egyetértésemmel is.”

Szűcs Csaba azt mondja, hálás azért, hogy úgy tudja édesanyja emlékét ápolni, hogy az ehhez kapcsolódó fizikai munkát L. Péterfi Csaba átvállalja magára. Íme a teljes interjú.

Májusban született legendák

Kóbor János születésnapjára megható, tavalyi felvételekkel emlékeztek: most lenne 79 éves

80 éves lenne Bujtor István – halála máig rejtély

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)