Till Attila: Öt éve barátkozom azzal a gondolattal, hogy alkoholista voltam

Till Attila féktelen bulizós élményeiről, valamint a drogozásról és az alkoholizmusról is beszélt.

2022. március 10., 08:39

Szerző:

Till Attila, vagy ahogy mindenki ismeri, Tilla az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb műsorvezetője, már több évtizede a TV2 arca. Most egy interjúban bevallotta, hogy évekig alkoholista volt.

Osváth Zsolt ZSHOW Time című YouTube-on futó műsorában árulta el a műsorvezető, hogy sose vetette meg a féktelen bulizást, amelyekben nem csak az alkohol, hanem olykor a tudatmódosító szerek is megjelentek. A folyamatos éjszakázás a tévés szerint nem volt rá hatással, azonban azt bevallotta, hogy ebben az időszakban alkoholizmussal küzdött.

„Öt éve barátkozom azzal a gondolattal, hogy alkoholista voltam. Öt éve nem iszom... és mást se... Legyünk őszinték, a mai világ nem alkohol alapú, van itt minden... Összefügg. Én sosem voltam drogalapú. Vannak a drogalapú emberek, én egy alkohol alapú ember vagyok...”

– mesélte Till Attila, majd belemélyedt komolyabban is a témába.

„A következő van, ha alkoholproblémáid vannak. Onnantól válik érdekessé a dolog, ha ki tudod mondani és felismered ezt a dolgot. Én öt éve úgy élek, hogy ezt már felismertem, és tudok róla beszélni, sőt, most filmet fogok róla csinálni... A mai napig nem olyan egyszerű meglátni magamat annak a súlyával, hogy alkoholista. A feleségem sokkal jobban a rosszra emlékszik és figyelmeztet, hogy »Tilla nagyon kemény voltál«... én meg azt mondom, hogy nem volt ez olyan... Csak buli volt, ez csak rock and roll volt, ez csak tényleg olyan volt, mint egy Guns 'N' Roses koncert, azért lássuk be. Ő meg erre azt mondja, hogy »de amikor az Axl Rose szétveri a hotelszobát, azért ott nagyon sok probléma van, ez nem igaz, hogy ez csak egy buli meg egy menet«”

– ecsetelte a műsorvezető, majd azt is elmondta, hogy bár egyszer-egyszer előfordult, de már nem iszik munka előtt vagy közben.

„Vannak, akik szorongásból isznak, és minden nap azzal kell az egész származásukat létezésüket, esetleg életben való helyzetüket tompítani vagy felhozni, hogy muszáj hozzá inni. Nekem ez sose volt. Tehát én ha dolgoztam, sose ittam. Egy-egy példa van, de akkor meg is bántam. Egyszer-egyszer volt ilyen, hogy egy buli után műsort vezettem, nagyon elszégyelltem magam, és utána biztos, hogy évekig nem fordult elő ilyen”

– vallotta be Till Attila, aki bulizási szokásaira is kitért, de azt is hozzátette, hogy kicsapongásai sosem mentek a családi élete rovására. 

„Én egy úgynevezett nagyivó, buliivó voltam, aki gépszíjszakadásos. Egy idő után azt is tudtam, hogy négy sör után vége. Négy sör után nem tudtam, hogy mi történik, tehát, hogy még egyet iszom és hazamegyek, vagy még százat és nem megyek haza. Akkor átléptem egy másik világba. Az a világ, ahová én átléptem, ott nem volt idő, ott sosem volt idő. Ez a legnagyobb alapélményem ezekkel a szerekkel, mert az alkohol is szer... hogy nincs idő. Én alapvetően mindig csinálok valamit és eléggé pörgök, még az a gyanú is fenn szokott állni velem kapcsolatban, hogy mi van, ha hiperaktív vagyok? Én ezzel nem értek egyet, de lehet, hogy ezt rosszul látom. És mi van akkor, ha nekem erre szükségem volt, mert akkor tudtam igazán pihenni, mert akkor minden megszűnt? Akkor kiléptem. Sokszor volt, hogy mentem két napig. Még drog sem kellett ahhoz, hogy menjek. Az alkohol egy idő után meg akart velem mérkőzni, és akkor leterített, ilyenkor kidobtam a taccsot, majd azonnal ittam rá. Meg én tudtam úgy is, hogy ha olyan kedvem volt, hogy fölkeltem és gyógysör, és bumm egyből tovább! És aztán két-három nap alatt lenulláztam magam, és tényleg olyan voltam, mint egy háborúból hazajött katona. Ilyenkor leradíroztam magam, teljesen kiürült az agyam és onnan újra építkeztem”

– mondta Till Attila, aki arra is kitért, hogy felesége hogy viselte ezt az időszakot.

„Szerintem olyan nagy trauma nem lehetett neki, mert mégiscsak együtt maradtunk és kiheverte... Ezt nagyon nehéz megállapítani, mert közben azért jófej is voltam, lehetett rám számítani. Tehát ezt ne úgy képzeljük el, mint amikor valaki sosincs otthon, és mindig valahol máshol iszik. Rengeteget voltam otthon, jófej is voltam, meg iszonyú sok helyre vittem a gyerekeket”

– hangsúlyozta a műsorvezető.

Ők is bűnbe estek:

Árpa Attila a vádak szerint nem csak fogyasztotta, de árulta is a kábítószert

Stohl András is a drogok és az alkohol bűvkörébe került

Curtis karrierjét majdnem tönkretette függősége

(Kiemelt kép: Till Attila Instagramja)