Szurdi Miklós temetését titokban tartották meg, de van fotó a sírról és kollégák megemlékezéséről

Szurdi Miklós temetését szűk, családi körben tartották, de volt egy másik megemlékezés is.

2024. március 28., 09:51

Szerző:

Szurdi Miklós február 12-én hunyt el, és a héten titokban tartották meg a temetését a Blikk friss riportja szerint, a lap weboldalán fotót is meg lehet tekinteni a sírról. Szurdi Miklós a Fiumei úti sírkertben nyugszik, a szüleivel közös sírban.

A lap megszólaltatott valakit, aki elárult részleteket a temetésről, többek között ezt nyilatkozva:

„csak a hat gyereke és a családjaik, valamint a volt feleségei, a testvére és néhány közeli rokon volt jelen. Még a barátok, kollégák sem kaptak meghívást, sőt, azt sem árulták el nekik, hogy mikor és hol lesz a búcsúztató.”

A kollégák számára az Odeon Lloyd moziban volt egy megemlékezés a Hollán Ernő utcában, amin a Szurdi Miklós nevéhez fűződő Família Kft. sok szereplője is részt vett, nem lehetett azonban jelen más elfoglaltsága miatt Esztergályos Cecília, Xantus Barbara és Kárász Zénó. Az egyik ikerfiút alakító Spáh Dávid azonban posztolt egy képet erről a megemlékezésről az Instagramra.

A Família Kft. Picije, Csonka András a megemlékezésről nem posztolt, de korábban a halálhír kapcsán írta a következőket Szurdi Miklósról az Instagramon:

„mérges vagyok és tehetetlen. A rohadt életbe, tudom, és még önző is, mert sajnálom magamat, hogy soha többé nem lehet közöm hozzád itt a Földön. Mikikém, te drága EMBER! Van fogalmad arról, milyen sokunk lelke van most darabokban? Tudtuk, hogy baj van, de értsd meg, Te és a betegség, az elhagyatottság az két külön bolygó. Nem tudjuk értelmezni, mert mi mindig a Te kifogyhatatlan energiádból töltődtünk.
Ahogy öregszem, egyre fontosabbnak tartom, hogy képes legyek egyértelmű válaszokat adni arra is, kinek mit köszönhetek. A hála alapvetés. Boldog vagyok, hogy a 70. születésnapodon ezt egyértelművé tettem, de akkor most meg a világba kiáltom. Mikikém, Neked köszönhetem a legtöbbet! Te bíztál bennem úgy, ahogy senki utánad, Te tettél rá a zenés sínre, amikor felkértél a Grease című musicalre, aztán a Hairre, és szelíd erőszakomnak hála megrendezted a Kapj el!-t, ami Barbarának és nekem is abszolút mérföldkő lett, a Família kft főrendezöjeként Te alakítottad a karakteremet olyanná, hogy arra nagyon sok mindent tudtam építeni később.
Soha olyan zseniális színészvezetést nem tapasztaltam, mint Nálad, mert a Te irányításod alatt tehetségesnek érezhettük magunkat, önbizalmat adtál a sikerrel együtt, tiszteltelek, és mégis egy barát voltál közben, aki pont úgy mosolygott mindig, mint ezen a képen, és akinek elnéztük, hogy baromira nem akarja abbahagyni a próbákat sosem időben. Rengeteg cigi és kávé, de mellette derű és energia. Az elmúlt évekkel nem tudtam mit kezdeni, méltatlannak éreztem, a Te képességeiddel a legnagyobb plakátok közepén kellett volna, hogy virítson a neved. A betegségről meg inkább ne is beszéljünk.
Édes Mikim! Akik ismertünk, tudjuk, hogy pótolhatatlan vagy, köszönünk mindent!”

(Kiemelt kép: Facebook/Erdőkertesi Faluház és Könyvtár)