A Sztárban sztár után a legkeményebb kritikákat a zsűri kapta: durván támadják a zsűritagokat

A Sztárban sztár új zsűrije vegyes fogadtatásra talált: sok kommentelő durván támadja az új zsűritagokat.

2022. február 7., 13:23

Szerző:

Megvolt a TV2 Sztárban sztár című éneklős-utánzós celebvetélkedőjéből az első idei adás. Ez immár a nyolcadik évad, és a zsűri ötven százalékban megújult: Köllő Babett helyét Lékai-Kiss Ramóna vette át, Bereczki Zoltánét pedig Makranczi Zalán. Az első kieső Galambos Dorina volt, aki egy csípős megjegyzéssel tette emlékezetessé a távozását, erről ide kattintva olvashat többet.

A nézők a Sztárban sztár hivatalos Instagramjának a fenti posztjában nem kímélik a zsűrit, különösen annak két új tagját.

„Rami nem zsűrinek való, vihogáson, kedvencei, haverjai éltetésén kívül nem sokat tett hozzá. Ő jól érezte magát, de sok néző miatta nem”

– írja valaki a fenti posztban. Egy másik hozzászóló még szigorúbb:

„ez a műsor is egyre szánalmasabb lesz... A zsűrivel együtt, ha az ott ülőket egyáltalán annak lehet nevezni. Nem a tehetség számít, hanem hogy ki tud nagyobb hülyét csinálni magából, és mennyi követője van.”

A Sztárban sztár Facebook-oldalán is gyűlnek a hozzászólások, és akinek tetszett a műsor, az minden bizonnyal kisebb valószínűséggel fog hozzászólni, talán ezért feltűnőbb a negatív kritikák mennyisége. Mindenesetre természetesen pozitív vélemények is vannak, íme egy példa:

„meglepetés, jó volt, nekem tetszett!”

Amíg sokan hangoztatják, hogy Lékai-Kiss Ramóna túl sokat beszélt és túl nagy hangerővel, addig a zsűritagként szintén először szereplő Makranczi Zalánnal kapcsolatban azt kifogásolják sokan, hogy túl szigorú volt.

„A zsűri is a show része. Amiből Zalán kilóg, mert túl komolyan veszi. Ami nekem szimpatikus, de hát tudjuk, a műsort el kell adni, még ha a közönségnek idegesítő zsűrivel is”

– filozofálgat valaki az adás láttán. Más sokkal egyértelműbben ad hangot annak, hogy a zsűrivel szemben a versenyzőknek drukkol:

„elsőként a zsűrinek kellett volna kiesni... Ramónának biztosan! A buta, bekiabálós, semmitmondó szövege borzalmas. Elég csak a produkciókat hallgatni, ők megdolgoznak a továbbjutásért!”

A zsűriről szóló posztban felmerül egy ötlet egy kommentelőtől a tagok kiválasztásával kapcsolatosan:

„olyan zsűri kéne, akik versenyzőként szerepeltek már ebben a műsorban és elértek egy elég jó eredményt. Vagy ténylegesen énekest kellett volna felkérni, sajnos a Bereczki-pótlék szerintem se a legjobb választás.”

Ezt a szabály már csak azért is jól illene ehhez a műsorhoz, mert így legalább adott lenne, hogy miért három férfi van a zsűriben és csak egy nő. A férfiak ugyanis rendszerint jobban szerepelnek a Sztárban sztárban, mint a nők: eddig hét évad volt, mind a hetet egy-egy férfi nyerte.

Zsűrizni nehéz

Tóth Gabi hatalmasat veszekedett Majkával a Sztárban sztár leszek!-ben, trágár szót használt és elsírta magát

Geszti Péter depressziós volt, amíg az X-Faktort zsűrizte, de leplezte

Gáspár Laci és a vonyító kutya: így alázzák idén a zsűritagok a versenyzőket az X-faktorban

(Kiemelt kép: A Sztárban sztár hivatalos Instagramja)