Szikora Róbert elárulta, hogy jobboldalinak tartja-e magát

Szikora Róbert arról beszélt, hogy kereszténynek, magyarnak tartja magát – és vajon jobboldalinak is?

2024. szeptember 12., 11:08

Szerző:

Szikora Róbert volt szerdán az Adom a napom című műsor vendége (vagy ha úgy vesszük, vendéglátója) a VIASAT3-on. A 70 éves zenész egy átlagos hétköznapját követte végig a stáb, majd este egy nagyinterjú következett Geszti Péterrel.

Szikora Róbert azt mondja, kis túlzással analfabéta volt

A VIASAT3 YouTube-csatornáján is vissza lehet nézni azt a jelenetet, amikor Szikora Róbert autóvezetés közben mesél saját magáról. Az alábbi adásrészletben a következőket mondja a munkával-hivatással-tehetséggel kapcsolatban:

„Elcsépelték ez a szót, de azért még mindig jó, még mindig van benne erő: ez az alázatosság. Az alázatosság nem több, mint hogy tudod a helyedet az életben, el tudod magad helyezni. És azt tudod mondani, hogy igen, oké. Nekem képességeket adott arra a jó Isten, hogy zenéljek – ezt úgy is nevezik később, hogy tehetség –, de hát, mint tudjuk, lusta zsenik nincsenek. Dolgoztál ezért, ismert lehettél, több pénzed van, mint másnak, de ugyanaz a fickó maradsz, mint aki Rákospalotán megszületett és egy palotai kis csibészke volt, aki egyébként tanulatlan, majdnemhogy analfabéta voltam. Most egy kicsit eltúloztam, de igen, zenét se tanultam. Illetve mindig tanultam zenét, de mindig ott hagytam minden hangszert meg minden zeneiskolát otthagytam nagyon gyorsan. Mert azt gondoltam, hogy nekem nincs annyi időm – ennyit várni.”

Alább lehet megtekinteni a teljes jelenetet, a teljes okfejtést, amiben Szikora Róbert végül említi azt is, hogy egy idő után autodidakta módon, saját magától kezdett tanulni.

Szikora Róbert és a jobboldal

Egy másik adásrészletben a szentmise és politika is szóba kerül.

„Az a tapasztalatom, hogy a sikeres emberekre rárakódik valami, tudod, és nem tud közvetlen lenni. Azért jó a szentmise is, hogy lerobbantsa rólad ezeket a rád rakódott valamiket. Természetellenes lesz az ember. Jó magyar szó, hogy alakoskodik: mindig jobban akar vagy kemény akar lenni, vagy nagy művész akar lenni, mindig mutat valamit. Holott a legegyszerűbb szerintem a természetes viselkedés, ami egyúttal nagyon nehéz, ami egy [idő] után nagyon nehéz. Hogy természetesen viselkedjen, beszéljen az ember, és hogy mindenkit ugyanolyan szinten ismerjen, emberként. Azért mindegy, hogy egy ember milyen fajú, vagy milyen nyelven beszél, vagy milyen politikát követ, vagy mi a látásmódja. Én például teljesen konzervatív vagyok, de én nem gondolom, hogy én jobboldali lennék, vagy valamilyen oldalú lennék, én csak egy keresztény, magyar fickó vagyok”

– tesz nagy vallomást Szikora Róbert az alábbi videóban.

(Kiemelt kép: YouTube/VIASAT3)