Geszti Péter csípős posztban szólt be Pataky Attilának: A rabolt vagyon később elveszítette törzspénz-jellegét

Sőt, úgy tűnik, Geszti Péter nem csak Pataky Attilát parodizálja friss posztjában, hanem...

2024. augusztus 13., 09:45

Szerző:

Honfoglalok” címmel jelentetett meg posztot Geszti Péter kedd reggel az Instagramon. A szellemes, de maróan gúnyos szöveghez egy olyan fotót posztolt, amin éppen két Geszti Péter lovagol be a Kárpát-medencébe, és bár az egésszel januári dupla Aréna-koncertjét promózza, azért belefért egy kis odaszúrás Pataky Attilának is.

Geszti Péter irigyli Pataky Attila mozgalmas életeit

Geszti Péter ihletett merített Pataky Attila múlt heti nyilatkozatából. Az EDDA frontembere többek között arról beszélt, hogy ő először 63 ezer évvel ezelőtt született, de azóta már sokszor leszületett a földre és földönkívüliek is többször elrabolták – a megdöbbentő interjú összefoglalóját itt találja korábbi cikkünkben. Nos, ebből kiindulva Geszti Péter a következőket írja friss posztjában:

„Olvasom iparági kollégám, Pataky Attila visszaemlékezéseit, miszerint ő hatvanháromezer éve született a paleolitikum idején, több életet is leélt, járt a saját sírjánál, és gyakran elviszik az ufók. Irigylem ezekért a mozgalmas életekért, de felhívom figyelmét, hogy én nemcsak „álmodtam egy világot magamnak”, hanem tárgyi bizonyítékkal is tudok szolgálni korábbi életeim és párhuzamos valóságaim kapcsán – lásd a mellékelt képet! Máig jól emlékszem például a honfoglalásra, amikor ez készült. Délután öt körül lovagoltunk be törzsemmel - Vereckénél. Szoros volt. Mármint a verseny a többi törzzsel, hogy ki hol foglaljon aztán magának telket. Az ingatlan már akkor is nagy biznisz volt, főleg belterületen, csodaszarvassal, közművel. A Nyék, Megyer, Keszi, Gyarmat, Tarján, Kér, Jenő, Kabar törzsek mellett nekünk is jutott némi gyepü, lapu, gongyola.
Mint az köztudomású, a Geszt törzs emlékét hordozza ma is Geszt település neve. Megjegyzem, a geszt amúgy a faanyag legértékesebb része, majdnem oly kemény, mint az őszinte rakenroll. A szíjács és a bél között található, anyagát a fa elhalt sejtjei alkotják. Élettartama nagyjából tízszerese a szíjácsénak, lélekvándorláshoz kiváló alapanyag. Ami a tényeket illeti, az is közismert, hogy Anonymus a mi leírásaink alapján készítette el historikus művét «A magyarok viselt dolgairól» – Geszti Hungarorum címmel, bár én javasoltam neki egy másik címet, amit jobban lehet énekelni. Ez így szólt (volna): Minden jót, Szkítia!
Amúgy a képen mögöttem jó öcsém látható éppen, akinél jobban senki nem tudta puhítani a húst nyereg alatt. Ez később a tartárjárás idején nagyon jól jött volna, mert a tartárok nem adtak enni senkinek. A mongol skótok lennének? Na, de vissza 895 szép tavaszi délutánjára! Öcsémmel, Álmossal jól megvoltunk kezdetben, menet közben bevezettük a kettős fejedelemséget, én lettem a kende, ő a gyula. Vagyis ő foglalkozott a hadügyekkel és a rezsivel, én meg a propagandával, amit a szakralitás kaftánjába öltöztettünk, és amikor kilovagoltunk a pusztába, mindig szólt a Pogány Induló. Nem volt olcsó mulatság, főleg a tűzijáték, de szerette a nép, ezért nem bánta, hogy a kalandozásokkor rabolt vagyon később elveszítette törzspénz-jellegét. A régi szép idők! Csak hát utána jött Géza, Pista meg a keresztények, oszt jól elrontották a bulit. Én jobbnak láttam illegalitásba vonulni, mert sok volt a rovásírásomon, öcsém pedig Koppányra magyarosított, de aztán elvesztette a fejét. Meg a kezét. Meg a lábát. Na, ennyit mára a legendás házibulikról, Attila! A többi bizonyítékot is hozom hamarosan a Geszti Sixty dala Aréna koncerten, 2025. január 25-26-án.”

Alább találja a fentiekhez tartozó képet.

(Kiemelt kép: Geszti Péter Instagramja)