Pataky Attila megdöbbentő dolgot állít a Bibliáról

Pataky Attila friss nyilatkozata szerint a Biblia nem a valóságot tartalmazza, de a Men in Black – Sötét zsaruk című film igen.

2024. augusztus 9., 10:53

Szerző:

Pataky Attila egy ufókról szóló összeállításban szerepelt szakértőként a TV2-n a Tények plusz című műsorban, de a Biblia is szóba került a riportban.

Pataky Attila és a Biblia

Pataky Attila a videó szerint azt állítja magáról, hogy 63 ezer évvel ezelőtt született, és azóta már több ezerszer élt már, és fog is még sokszor élni. Mint mondja tudomása szerint, a reinkarnáció a Bibliában is benne volt, de egy eléggé összeesküvés-elméletnek hangzó teória szerint kivették belőle.

„A reinkarnáció egy valóságos dolog. Valamelyik zsinat vette ki a Bibliából, benne volt, hogy a reinkarnáció egy létező valóság és kész. Jövünk-megyünk. Életkapu-halálkapu. Jövünk-megyünk”

– állítja Pataky Attila.

Nos, rövid internetes keresés elegendő ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a fenti teória Geddes MacGregor 1978-as könyvéből származik, amelynek a címe Reinkarnáció a kereszténységben. Mint az összeesküvés-elméletek jó része, ez is tartalmaz valahol egy apró igazságmorzsát: az 553-as, második konstantinápolyi zsinat volt az, ahol egy mellékes kérdésként valóban betiltották olyan tanítók munkáit, akik kereszténynek vallották magukat, de minden bizonnyal Plátó tanait szintén követve hittek a reinkarnációban is.

A kutatások azt mutatják azonban, hogy a reinkarnáció sosem képezte részét sem a keresztény tanításoknak, sem a keresztény Bibliának. Már csak azért sem, mert az egész vallás középpontjában Jézus feltámadása áll, amelynek meglehetősen nehéz úgy jelentőséget tulajdonítani, ha közben azt is valljuk, hogy egyébként mindenki folyamatosan újjászületik.

Pataky Attila és a Men in Black

Pataky Attila a Biblián kívül még egy széles körben ismert művet említ a riportban: a Men in Black – Sötét zsaruk című, 1997-es filmet. Álljon itt egy részlet az alkotásból.

Nos, a fenti jelenetet tartalmazó filmmel kapcsolatban a 73 éves rockzenész a következőket mondja felháborodva már csak a felvetésen is, hogy ne lenne élet a földön kívül, de sárkánylényeket ezúttal nem említve:

„Ha valaki tájékozatlan, attól még nem ő az okos! Ne viccelj, valaminek a hiányától nehogy már valaki előre legyen pakolva! Az univerzum nyüzsög az élettől! Ne hülyéskedjünk már! Ha ez még újra kérdés, akkor újra elindulunk a kályhától megint és megőrülök! [...] A Man in Black csak a jéghegy csúcsa. Az nem kitalált bolondozás! Az maga a valóság! [...] Attól, hogy mi az öt érzékszervünkkel mennyit tudunk felfogni ebből, meg hogy mennyit hagynak felfogni ebből... Dehát azért most már vannak olyan csatornák, ahol az univerzumot kutatják, hát lehet látni, hogy az élet végtelen. A létezés végtelen, nemhogy esetleg rajtunk kívül is vannak! Hát mekkora buta gőgnek kell lenni ahhoz, hogy az ember azt gondolja magáról, hogy «kukurikú, mi vagyunk itt egyedül a világon»?!”

Alább találja a teljes riportot.

Egyébként ha az összeesküvés-elméleteken kívül a tudomány válaszára is kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet, hogy ennyire nagy az univerzum, mendemondákat leszámítva mégsincs kézzel fogható bizonyíték arra, hogy az univerzumban máshol is lenne élet, akkor az alábbi, angol nyelvű videót a Kurzgesagt nevű YouTube-csatornáról, illetve a Fermi-paradoxonról szóló magyar Wikipédia-cikket ajánljuk az ön figyelmébe.

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)