8 év börtönt kaphat Shakira

Shakira hosszú évekre rács mögé kerülhet.

2022. július 30., 09:17

Szerző:

Adócsalás gyanúja miatt indítottak eljárást Shakira ellen. A világhírű énekesnő akár 8 évre is börtönbe kerülhet, ha elítélik. A vád szerint a sztár 2010 és 2014 között nem fizetett adót Spanyolországban, de az énekesnő állítja, hogy nem élt akkoriban az országban. Shakira elmondása szerint 2015-ben költözött Barcelonába.

Az ügyészség információi szerint azonban Shakira 2012 és 2014 között rendelkezett spanyol tartózkodási hellyel, 2012 májusában vásárolt egy ingatlant is, ahol a családjával élt, valamint egy évvel később Barcelonában született meg az első gyermeke. Ha az énekesnőt bűnösnek találják, 8 év börtönbüntetést kaphat, valamint 23 millió eurós bírságot is kiszabhatnak rá - írja a CBS News.

Shakira ügyvédjei szerint az énekesnő ártatlan. Az énekesnő pedig közölte, hogy kifizette 17,2 millió eurót, amivel tartozott a spanyol államnak az adóhivatal szerint. Egyelőre a tárgyalás időpontját nem tűzték ki, de az biztos, hogy az idei évben rengeteg drámával kell szembenéznie a világsztárnak.

Shakira és Gerard Piqué szakítása

Kivel csalta meg Shakirát Gerard Piqué? Két nővel is hírbe hozták

Shakira és Gerard Piqué is ügyvédet fogadtak: hatalmas vagyonról kell dönteniük

(Kiemelt kép: Shakira Instagramja)