Újabb híresség állt ki Sebestyén Balázsék mellett, az RTL viszont bocsánatot kér a gyerekalázós botrányért

Egy celeb kiállt Sebestyén Balázs és Vadon Jani mellett, az RTL azonban nem tud azonosulni az elhangzottakkal.

2022. október 22., 10:24

Szerző:

A Celeb vagyok, ments ki innen! című hírességalázós reality kedden országos botrányt okozott, mivel az élő adásban ezúttal nemcsak a celebeket alázták, hanem egy helyi, magyarul nem tudó kisfiút is.

A szexuális utalásokat tartalmazó jelenet nagy felháborodást váltott ki sokakból, legutóbb például Vásáry André nyilatkozott erről a Blikknek. Az énekes többek között a következőket mondta:

„nem tartottam korrektnek a műsorvezetők viselkedését a kisfiúval szemben. Eleve nincs sok időm televíziót nézni, de amikor kedden odakapcsoltam, annyira kellemetlennek éreztem a jelenetet, hogy inkább kikapcsoltam a tévét.”

Vásáry André hozzáteszi, hogy mindannyian követünk el hibákat, de azt mondja, egyetért Görög Zita véleményével.

Lukács Miki azonban kiállt a jelenet mellett, arra hívva fel a figyelmet, hogy a jelenet kontextusáról mindenki megfeledkezik – szerinte a dolog súlyát elveszi, vagy legalábbis csökkenti, hogy ez egy megrendezett jelenet volt, a kisfiút nem abuzálták. Lukács Miki hozzáteszi, hogy sajnálja, hogy pont ebből lett ekkora botrány, amikor annyi más médiaszemélyiségek-csatornák-programok miatt érdemesebb lenni panaszkodni, :

„Bayer Zsolt szájából ömlik a szar és a fos, az M1-en hazudnak folyamatosan, a Tényekben hazudnak folyamatosan, megy a putyini propaganda.”

Megérkezett azonban közben az RTL hivatalos közleménye is, négy nappal az eset és három nappal Vadon János bocsánatkérése és alábbi büntetése után.

Az RTL a közleményben elismeri, hogy a jelenet bántó volt, és hozzáteszi, hogy az RTL Magyarország nem tud azonosulni az elhangzottakkal:

„a Celeb vagyok ments ki innen! kedd esti élő adásában Vadon János egy kolumbiai kisfiúval, Pedritoval beszélgetett. Őszinte sajnálatunkra, az élő műsorban elhangzott »vicc« bántó volt, annak tartalmával az RTL Magyarország semmilyen módon nem tud azonosulni. Fontosnak tartjuk azonban, hogy Vadon János – felismerve az elhangzottak súlyát – a következő adásban bocsánatot kért. Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja. Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedritótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte.”

(Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub/Celeb vagyok, ments ki innen!)