Sebestyén Balázs elárulta, hogyan kezeli az RTL, hogy egyre több dologra mond nemet

Sebestyén Balázs azt mondja, egzisztenciálisan nem szorul már rá, hogy minden megbízást elvállaljon a tévében, így egyre több dologra mond nemet.

2024. május 17., 07:50

Szerző:

Sebestyén Balázs és Puzsér Róbert beszélgetése a SopronFesten nagy visszhangot keltett, többek között az is kiderült, hogy az RTL műsorvezetőjének köszönhetően egyre többen meditálnak Magyarországon.

Sebestyén Balázs már nem vállal el mindent

Elgondolkodtató részletet szúrt ki a 24.hu abból, amit Sebestyén Balázs ezen a bizonyos beszélgetésen mondott.

„Most jutok el oda, hogy egyre inkább már az a fontos, amivel egyetértek. Most vagyok egy ilyen váltásban, hogy akarok-e még tévézni, ha akarok, mennyi ideig akarok, milyen műsort akarok elvállalni és milyet nem, hogyan és hányszor mondok nemet”

– mondja Sebestyén Balázs, aki az RTL-nél olyan műsorokat vezetett, mint a Kész átverés, a Celeb vagyok, ments ki innen!, a Szerelem a legfelsőbb szinteken, A széf, a Való Világ, az X-Faktor vagy az 1 perc és nyersz, hogy az idén nyilván új évaddal jelentkező Nyerő párosról ne is beszéljünk.

Nos, a beszélgetésben Sebestyén Balázs arra utal, hogy ezek közül némelyik műsor nem igazán a szíve csücske és csak a pénzért vállalta el őket. Egészen pontosan így fogalmaz, elárulva azt is, hogy az RTL-nél hogyan kezelik azt, hogy az utóbbi időben egyre több felkérésre mond nemet:

„Már nem kell azért tévéznem, hogy egzisztenciálisan meglegyek, nem kell azért igent mondanom, mert »hú, akkor mi lesz velem?«… Ilyenfajta szorongás nincs bennem. Nagyon sokszor mondok nemet, nyilván ezt az RTL rendesen, normálisan kezeli. Nem mondom, hogy nincs belőle konfliktus, de nem vállalok már csak azért el műsorokat, mert az ennyi meg annyi pénz.”

A teljes beszélgetést az Index alábbi videójában lehet megtekinteni.

Sebestyén Balázs sok mindenkit magára haragított

Sebestyén Balázs stílusa-hozzáállása sok rajongót szerzett, de sok mindenkit el is idegenített egy-egy megnyilvánulásával, például Osváth Zsoltot, Görög Zitát vagy éppen Szoboszlai Dominikot. A műsorvezető a futballistától autogramot kért nemrégiben a kisfia számára, de a sportoló nem adott neki, annyira felbosszantották a médiaszemélyiség korábbi nyilatkozatai.

„A Dominikot én nagyon kedvelem, ő nem kedvel engem. A magyar futballról nem vagyok túl jó véleménnyel, és most ugye nagyon jó, de én 15 éve ekézem a magyar futballt, ami most végre esetleg jó lesz az EB-n. De nem volt azért mindig ilyen jó, már akkor ekéztem a futballt, amikor Dominik még nem a Liverpoolban játszott. De ez neki rosszul esett”

 – magyarázta a műsorvezető nemrégiben, kifejtve azt is, hogy pontosan mire alapozza az állítólagos ellenszenvet.

„Egyszer kértek tőle autogramot egy ismerős elvitte, hogy írja már alá a Balázsnak ezt hogy a fia focirajongó, meg minden, és akkor mondta a Dominik, hogy nem. Rendesebben kellett volna beszélni. Nem írta alá, de én értem, hogy ez nekem szólt”

– mondta az adásban Sebestyén Balázs. A műsorvezető a téma kapcsán hozzátette, jó dolognak tartja, hogy egy magyar futballista ismét ikonná tudott válni, és példaképként gondolnak rá a gyerekek.

(A kiemelt kép 2010-ben készül, amikor Sebestyén Balázs vezette az X-Faktort. Fotó: RTL/Sajtóklub/X-Faktor)