Mindent megváltoztat az RTL: idéntől eltörlik az X-Faktor egyik legalapvetőbb szabályát

Annyira más lesz a 2022-es X-Faktor, hogy az RTL-nek engedélyt kellett hozzá kérnie.

2022. március 11., 07:56

Szerző:

2022-ben az X-Faktor című előadó-művészeti showműsor-reality új évaddal jelentkezik majd az RTL Klubon, és ezzel kapcsolatosan érkezett most egy nagy bejelentés a csatornától: eltörlik a vetélkedő egyik legfontosabb szabályát. Ugye a dolog menete eddig az volt, hogy a zsűri először meghallgatta az összes versenyzőt, majd közülük mind a négy kategóriából (lányok, fiúk, 22 felettiek, együttesek) kiválasztanak 3-3 előadót. Ezek után a zsűri valamennyi tagja kap egy-egy kategóriát, így az élő show-k kezdetétől a döntőkig mindegyik mentornak megvan, hogy a fiúkat, a lányokat, az idősebbeket vagy a csapatokat támogatja-e.

Na ez az a szabály, amit idéntől eltörölnek majd: nem lesznek a kategóriák szétosztva a mentorok között. A változásról Verebély Marcell, az X-Faktor senior kreatív producere beszélt a Blikk című lapnak, íme két rövid idézet a nyilatkozatából.

„Idén már nem az lesz a felállás, hogy egy mentorhoz egy adott kategória kerül, hanem bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez. A mentorok maguk döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni”

– mondja a műsorért felelős producer a módosításról, amitől a formátum kicsit közelebb kerül ahhoz, ahogy az egyik nagy riválisa, a The Voice működik. A The Voice ugyanis pont arról szól, hogy a mentorok hang alapján maguk döntik el kategóriáktól függetlenül, hogy kivel szeretnének dolgozni az elő show-k alatt, és ha véletlenül több mentor is magáénak szeretne tudni egy versenyzőt, akkor meg kell beszélniük egymás között, hogy végül kié legyen az illető. Bár a The Voice 2010 óta így zajlik, az X-Faktorban ez a szabály újdonságnak számít, erősíti meg Verebély Marcell:

„ez abszolút a magyar verzió saját fejlesztése, amelyet a licenc tulajdonosnak is jóvá kellett hagynia. Szerencsére – ahogy a korábbi újításainkra – erre is nyitottak voltak.”

Az X-Faktor felfedezettjeiről írtuk

Két kézzel szórja a pénzt Manuel, az X-Faktor sztárja

Fotó: az X-Faktor győztese, Alee újabb tetoválást csináltatott az arcára

X-Faktor: kemény kritikák után esett ki az egyik legesélyesebbnek tartott versenyző

(Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub/X-Faktor)