Puzsér Róbert váratlan hangvételben beszél a választási eredményről

Puzsér Róbert indulatos, gyalázkodó kirohanásairól ismert. Most azonban...

2022. április 4., 13:17

Szerző:

Puzsér Róbert könnyen felháborodik, és igen kemény jelzőket szokott alkalmazni, amikor valami kihozza a sodrából – jól tudja ezt például Kulcsár Edina és Majka.

A kritikus hétfő délelőtti posztjában a választás eredményét értékelte, de ezúttal nem a tőle megszokott hangnemet használja.

„Pusztító, elsöprő, megsemmisítő kudarc. Mától mindent másképp kéne csinálni, mint eddig, és valószínűleg ez sem változtatna a helyzeten. Az Orbán-rendszer propagandahazugságára, korruptságára és elaljasultságára való hivatkozás többé semmit nem jelent, ez a rendszer ugyanis legitim – fájdalmas, de igaz, úgyhogy el kell ismerni”

– írja beletörődötten Puzsér Róbert a Facebookon.

„Nincs jelentősége annak, hogy a hatalom megbillentette a csocsóasztalt: Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben, egyenlő eséllyel, egyenlő médianyilvánossággal, egyenlő mennyiségű plakáthelyen kampányolva hívná ki. Azon se múlik semmi, hogy a Fideszt leváltani óhajtó pártok összefognak-e, mert kiderült, hogy az ellenzéki Magyarország nem minden második magyart jelenti, de tízből négyet sem – a Kutya Párt szavazóit is ideszámítva. Kiderült, hogy tízből hat magyar nemzeti radikális. Kiderült, hogy a Fideszt a demográfia sem váltja le, hiába öregítette el a táborát, a homo orbanicus minden nemzedékben újratermeli magát. Kiderült, hogy rendszerváltásra, negyedik köztársaságra belátható időn belül nincs esély”

– írja a kritikus, aki korábban kipróbálta magát politikusként is, de belátta, nem neki való pálya. Így folytatja:

„az Orbán-rendszer választáson nem leváltható: vagy a Nyugat nyomása és a maga kiüresedése-elrothadása nyomán roppan össze, vagy sehogy – de ez sem vezethet egy tiszta lappal nyitott, új korszakhoz, legfeljebb az orbáni elit valamely jelenleg alárendelt erőközpontjának a felemelkedéséhez és hatalomátvételéhez. Konszolidálódásra, modernizálódásra, polgárosodásra várni értelmetlen, egy nyugatos magyar állam eljövetelét remélni ostobaság.”

Azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben, Puzsér a következőket mondja posztja záróakkordjaként:

„nincs más hátra, mint eltűrni a gúnyolódást, a fölényeskedést, a diadalittas arcoskodást, holnap azonban új nap virrad, és továbbra sem lesz más lehetőség, mint kiállni amellett, amiben a feudális Magyarország a legfőbb hiányt szenvedi: kiállni a tisztesség, a méltóság és a szabadság mellett.”

A hazai szórakoztatóipar személyiségei a választásokról

Tóth Gabi megírta a véleményét a választás eredményéről

Gáspár Győző megszólalt a kormány győzelme után: Megcsináltuk, látod Fidesz újra megcsináltuk!

Molnár Áron: 12 év gyűlöletpropagandája célba ért

(Kiemelt kép: dfp.hu)