Puzsér Róbert élete legdurvább összeomlásáról beszélt: fizikailag lebénult, pánikrohama lett

Gerincsérve miatt bénult meg, és a nehézségek után rájött, nem való neki a politika.

2021. szeptember 27., 14:03

Szerző:

Puzsér Róbert volt a legutóbbi vendég a Szavakon túl című műsornak a Klubrádión. Kadarkai Endre riportjában a médiaszemélyiség-kritikus tőle szokatlan mélységben beszél a magánéletéről, édesanyjáról, gyermekéről. Az alább meghallgatható beszélgetésnek rögtön az elején kiderül, hogy Puzsér életének legnehezebb szakasza volt, amikor elvállalta, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson.

„Belevágtam és jött egy olyan szintű összeomlás, hogy...”

– emlékszik vissza Puzsér, de nem tudja befejezni a mondatot. Azt mondja, korábban is problémái voltak a gerincével, de ezt mindaddig kordában tudta tartani, a választási kampánnyal járó stressztől azonban drasztikusan rosszabbodott az állapota.

„Kiszakadt a porckorongom, és gyakorlatilag megbénultam. Én a 2019-es évet a gerincsebészeten kezdtem, másodikán megoperáltak. Ha nincs ez a nagyon-nagyon fejlett sebészeti technológia, amivel ma már ezeket a porckorong-sérveket műteni lehet, akkor ma én nem vagyok, vagy nem tudok lábra állni”

– számol be Puzsér erről az időszakról. A kritikus azt mondja, pánikrohama is volt, miután a kórházból hazakerült. Azt mondja, ekkor belátta, hogy az nem az ő világa, lelki alkatánál fogva nem tudna jól működni huzamosabban a politika világában. Hozzáteszi viszont, hogy ekkor sem gondolt arra, hogy visszavonuljon a jelöltségtől, vagy hogy ne vállalja el a főpolgármesteri pozíciót, ha őt választották volna meg.

Puzsér arról is beszél, hogy édesanyja majomszeretettel szerette őt, és hogy elkerülhetetlen, hogy ezt a hibát ő is elkövesse apaként. Hozzáteszi azonban, hogy neki a családot édesanyja jelentette egyszemélyben, nagyon erős volt a kapcsolatuk. Amikor édesanyja elhunyt, Puzsér azt mondja, elveszettnek érezte magát. Ezzel kapcsolatban azt is mondja, hogy édesanyja szeretete tisztelettel nem párosult – Puzsér akkor érezte először, hogy édesanyja most már tiszteli is, amikor bekerült a Csillag születik című tehetségkutató zsűrijébe 2012-ben.

A teljes interjú alább tekinthető meg.

Ugyanebben a műsorban a múlt héten Bárdos András szerepelt, ő is hasonlóan mély vallomást tett önmagáról, illetve az időszakról, amikor feleségével, Máté Krisztinával együtt dolgoztak a tévében. Kattintson ide, ebben a cikkünkben erről részletesebben olvashat!

(Kiemelt kép: Klubrádió / YouTube)