Puzsér Róbert bevallotta: olyan durván bántalmazták anno az iskolatársai, hogy volt, hogy mentő vitte el

Angol szóval bullyingnak hívják azt, amin Puzsér Róbert gyerekkorában keresztülment.

2024. október 10., 09:07

Szerző:

Új műsora van Kadarkai Endrének az ATV-n A nagy dilemma címmel, és ebben mindig két vendéget hív meg, hogy elméleti dilemmákkal kapcsolatban foglaljanak állást: a most megjelent, friss epizódban Puzsér Róbert és Zacher Gábor a két vendég. Bár a meghívottak alapvetően arról beszélnek a műsorban, hogy kitalált szituációkban hogyan viselkednének, ezek a szituációk persze úgy vannak kitalálva, hogy azok kapcsán a meghívottak az igazi életükből, valós tapasztalataikból is megosszanak valamennyit. Puzsér Róbert például egy megdöbbentő dolgot árult el.

Puzsér Róbert: megnyomorították a gyerekkoromat

Az egyik elméleti szituáció az, hogy mi lenne, ha az embernek főnökként döntenie kéne, hogy felvesz-e a munkahelyre állásba egy jelentkezőt. A jelentkező azonban egy egykori iskolai bántalmazója. Puzsér Róbert azt mondja, ő sosem alkalmazna olyan embert, aki gyerekként bántalmazta őt.

„Én egyértelműnek vettem azt, hogy ez a kölyök ez megnyomorította a gyerekkoromat. Az a döntő különbség a Gáborral, hogy a Gábornak nem nyomorították meg a gyerekkorát a bullyingoló, csúfolódó, bántalmazó osztálytársak, az enyémet meg hát ja. Számos ilyesmi volt. Rendszeresen vertek meg. Egyszer olyat kaptam, hogy a mentő vitt el. Mert betörték az orrom. [...] Egy srác, konkrétan egy srác szétütötte az arcom és elvitt a mentő. Ja, és abban a hónapban az illető srác ötös helyett négyest kapott magaviseletből – ez volt a következménye ennek. Én úgy álltam hozzá ehhez a kérdéshez, hogy ez a valaki megnyomorította a gyerekkoromat, és így vetődik fel az egész, hogy elengedem-e a múltat vagy sem. A helyzet az, hogy én ezt a múltat nem tudom elengedni. Különben: nem emlékeznék az illetőre, nem tudnám, azonosítani. Úristen, hány éve jártam gimibe?! Három évtizede? Még több!”

Puzsér Róbert azt mondja, hogy szokott lenni osztálytalálkozó, és el is szokott menni rájuk, de egykori bántalmazói sosem kértek bocsánatot. Hozzáteszi azonban erről a bizonyos, legdurvább esetről:

„Ez, amikor szétütötték az arcomat, ez nem is gimiben történt, hanem még általános iskolában. Általános hatodikban történt.”

Az esetről még a következőket árulja el:

„Ez a gyerek olyan traumákat okozott nekem a gyerekkoromban, ami miatt az anyám engem gyerekpszichológushoz vitt.”

Puzsér Róbert azt mondja, sosem akarna egykori bántalmazójának főnöke lenni, nem tudna az illetővel együtt dolgozni. Alább találja a teljes műsort.

(Kiemelt kép: YouTube/Kadarkai Endre)