Ezt mondja a pszichológus Berki Mazsi új kapcsolatáról

Berki Mazsi nem erősítette meg, de a pletykák szerint újra kapcsolatban van. Mit mond a gyászévről a pszichológus? Íme.

2022. szeptember 23., 11:00

Szerző:

Májusban hunyt el Berki Krisztián, és özvegye, Berki Mazsi a pletykák szerint egy ideje új kapcsolatban van, ezzel (is) magára haragítva volt anyósát. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy Berkiék kapcsolata, vagy legalábbis szerelme már jóval a médiaszemélyiség halála előtt véget érhetett, hiszen házasságuk már sokkal korábban megromlott – az utóbbi időben derült ki egy-két dolog azzal kapcsolatban, hogy mennyire.

Most az RTL Klub a Reggeli című műsorba hívott meg egy pszichológust, hogy Berki Mazsi kapcsán a gyászról beszéljen. Fodor Alexandra arra hívja fel a figyelmet, hogy bár az úgynevezett gyászév már az ókori Rómában is törvénybe iktatott szokás volt, igazából mindenki számára máshogy zajlik és eltérő ideig tart a gyász időszaka:

„a gyász egy annyira bensőséges és intim téma, hogy az, hogy »helyes« és »normális«, nem biztos, hogy kellene, hogy szerepeljen a szavak között, amikkel összepárosítjuk a gyászt.”

A szakértő szerint Berki Mazsival kapcsolatban azért is forronganak most az indulatok, mert nem látjuk az özvegy teljes életét, csak abból egy kiragadott részletet, és sokan ennek a részletnek az alapján ítélkeznek:

„nincs olyan, hogy mikor kell vagy mikor nem kell, hanem ez mindenkinek a saját tempójában érkezik el. Lehet, hogy mi egy kiragadott részletet látunk az ő életéből, mondjuk egy családtagunk életéből, hogy négy hónap után már újra ismerkedik, vagy újra felfedezi az élet örömeit, de az ő élettörténetét, azt a kontextust, amiben benne van ez az esemény, hogy neki mondjuk már van egy új partnere, vagy hogy odafigyel magára, vagy hogy örömteli eseményeket-élményeket tapasztal meg, azt nem látjuk.”

Fodor Alexandra azt is hozzáteszi, hogy természetesen mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de attól még, hogy valaki úgy gondolja, hogy ő nem így csinálná, egyben el is fogadhatja, hogy más azonban az adott módon viselkedik az adott szituációban. A szakértő szerint tehát nincs helye azoknak a kommenteknek, akik elítélik Berki Mazsit azért, mert úgymond nem várta ki a gyászévet, és újra kapcsolatban van négy hónappal férje halála után.

A pszichológus ezen kívül a következőket mondja arról, hogy milyen egymással ellentétes érzelmek nehezíthetik most meg Berki Mazsi számára, hogy férje halálát feldolgozza:

„a gyászfolyamat során nagyon nehéz szokott lenni a gyászolóknak, hogy itt van valaki, akit én elvesztettem, akihez engem rengeteg fontos pillanat, szeretetteljes emlék, sok-sok jó érzés fűz, és hát én dühös vagyok rá, mondjuk mert ilyen hirtelen itt hagyott. Vagy mert úgy ment el, hogy nem beszéltük meg a mi ambivalens viszonyunkat – például ez nagyon nehezítheti a gyászfolyamatot.”

Ez is utalás természetesen Berkiékre, hiszen amennyire ők bepillantást engedtek a házasságukba, az ő kapcsolatuk igencsak ambivalens lehetett. Íme a teljes interjú.

Berki Mazsit egyébként hamarosan rendszeresen látjuk majd a tévéképernyőn, a Dancing With The Stars egyik versenyzője lesz ebben az évadban.

(Kiemelt kép: Berki Mazsi Instagramja)